BiHVijesti

100% invalid pravi zadivljujuće radove od drveta i uspješno posluje širom BiH

Zikret Hasić je 100% invalid iz Zavidovića koji pravi prelijepe radove od drveta koje uspješno prodaje širom BiH. Naime u saobraćajnoj nesreći koja se desila 2004. godine zadobio je teške tjelesne povrede koje su uzrokovale 100% invalidnost. Nakon saobraćajne nesreće nije klonio duhom, nego je nastavio normalan život.

Za njega je bila posebno uspješna 2013. godina kad se vjenčao sa suprugom Sedinom sa kojom ima jednu kćerku. Baš u tom periodu počeo je iz hobija da pravi makete kuća, džamija i drugih građevina.

Nakon jedne objave na facebooku počela je potražnja za maketama koje je pravio.Vremenom se usavršavao pa je tako počeo da pravi kućice za djecu, šadrvane, igraone, advent kućice, tobogane za djecu i mnoge druge proizvode.

Ono što krasi njegove radove i pravi razliku u odnosu na druge su: kvalitet, cijena i ponuda koje nema mnogo na tržištu

 Danas iza sebe ima više od 1000 različitih vrsta radova. Ono čime se ponosi i što je posebno zanimljivo da su kućice za advent u Tuzli napravljene u njegovoj radionici.

U razgovoru za portal Civilis.ba ističe da mu je supruga u samom početku mnogo pomogla, te da mu je upravo ona najveća podrška.

Da se hobi može pretvoriti ozbiljan posao dokaz je Zikret koji je registrovao obrt pod imenom “Drvodjeljarstvo Hasić“. Obrt Hasića se može pohvaliti da su ostvarili saradnju skoro u svim gradovima Bosne i Hercegovine.

Neke od proizvoda  možete pogledati na njihovoj facebok stranici  “Drvodeljarstvo Hasić” gdje ih možete i kontaktirati i naručiti neki od radova.

Comment here