PodsticajiPrivreda

Ako imate poslovnu ideju i želite pokrenuti vlastiti biznis aplicirajte za sredstva challenge fonda

500 EURA

Bespovratna sredstva u iznosu od 750.000,00 EUR-a iz Challenge fonda ponovno su na raspolaganju privrednim subjektima s inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama iz Bosne i Hercegovine i Švedske.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje 6 mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000,00 EUR-a, dok korisnici iz kategorije „zrelih“ ekonomskih subjekata, s do 250 uposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od 2 godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000,00 EUR-a. Aplikanti moraju osigurati i minimalno osobno učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave bit će ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija – inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje, te društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na web sajtu www.c2c.ba , u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti na  ovom linku. 

Rok za podnošenje prijava je 24.ožujak/mart 2020.godine, do 16:00 sati.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change, kojeg financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju (Sida), a provode ga, kroz 4 godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija RS-a (RARS). Partner u projektu je i regija Ostergotland, Istočna Švedska.

Ovo je posljednji poziv planiran u okviru projekta.

Kroz prethodna 4 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Chalenge fonda prijavila su se 2074 aplikanta. Do sada je ugovoreno 110 korisnika, a vrijednost dodijeljenog granta je 2.500.866,00 EUR-a. U tijeku je potpisivanje ugovora s još 38 korisnika, kojima će biti dodijeljeno oko 844.000,00 EUR-a bespovratnih sredstava.

Comment here