BiHVijesti

Aktivirala ručnu bombu: Poznat identitet Zeničanke koja je oduzela sebi život

Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu “Makovi” na Crkvičkom brdu, kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe. 

Bila podstanar

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe. 

Podsjetimo, mještani Makovi koje smo posjetili, također su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su nam ispričali, čuli su jak udarac.

⁃ Mislili smo, najprije, da je nešto u Željezari. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu – priča nam mještanka Majkova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentirali ovaj slučaj.

Podsjetimo, do nazapamćene tragedije došlo je jedan sat iza ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, izjavila je ranije za Avaz.ba da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

– Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu – govori ona.

Obavljen uviđaj

Uviđaj na licu mjesta, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, je obavljen, a Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije radi o samoubistvu.

Comment here