BiHVijesti

Alarmantno: Hladan vazduh sa Arktika približava se Balkanu u BiH će donijeti kišu a moguće su i poplave

Zbog novog prodora hladnog zraka ponovo će u BiH zahladiti, a hladan zrak s Arktika donijet će i snijeg u nizijama i novi mraz.

Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U nedjelju, 25. maja također se prognozira oblačno vrijeme s kišom od 15 do 30 litara po metru kvadratnom, s tim što lokalno na području Krajine, sjevera i centralne Bosne može pasti i do 70 litara kiše.

Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stepeni.

U ponedjeljak i utorak očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni obilnije padavine.

U Hercegovini se prognozira akumulirana količina padavina od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni 40 do 80 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Temperatura zraka u ponedjeljak bit će većinom između 5 i 12, a na jugu zemlje i do 16 stepeni.

U utorak će biti još hladnije. Očekivana jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 13 stepeni.

Comment here