BiHVijesti

Asfaltiran dio pravca Kiseljak-Kreševo

Nakon višemjesečnih radova u Deri, polako se nazire nova, puno ljepša slika prometnice Kreševo – Kiseljak kao i ulaz u Kreševo.


Nakon obustave prometa na spomenutoj cesti proteklog vikenda, asfaltiran je dio prve dionice ceste Kreševo – Kiseljak dužine oko 700 metara, a radovi se nastavljaju. Oni koji prometuju Derom trebati imati još strpljenja do konačnog završetka radova koji je najavljen za mjesec kolovoz (ovisno o vremenskim prilikama).


Podsjećamo, izvođač radova je „Grakop“ Kiseljak, a nadzor obavlja „Pronasa“ Sarajevo. Vrijednost ugovora iznosi 2.244.060 KM, a sredstva za izgradnju i sanaciju regionalne ceste Kreševo – Kiseljak osigurana su kreditnim zaduženjem Vlade Srednjobosanskog kantona kod Razvojne banke Federacije BiH.


Ovih dana započeli su i radovi u drugoj fazi, na izgradnji i sanaciji još oko 1500 metara spomenutog pravca, a izvode ih „Orman“ d.o.o Kiseljak i „Ceste“ d.o.o Kiseljak.
Privode se kraju i radovi na ulazu u Kreševo. Izvodi ih „TWI“ d.o.o. Kiseljak, a jučer je obavljeno asfaltiranje ulice i parkinga Ostaje da se uredi pješačka staza – šetalište te zelene površine, nakon čega će svako ko dođe u Kreševo moći ponijeti ljepšu sliku grada.

Comment here