BiHPolitika

Bakir Izetbegović više nije na birou

dom naroda

Nakon što je na Općim izborima u BiH za člana predsjedništva izabran Šefik Džaferović, Bakir Izetbegović je morao ići na biro da se vodi kao nezaposlena osoba. On je sam izjavio u jednom intervju da će za tri dana ići na biro i da će se voditi kao nezaposlena osoba. Raduje nas činjenica da je je sad izabran u rukovodstvo Doma naroda BiH i da će imati pristojnu platu od oko 5.000,00 KM  te građani neće morati prikupljati pomoć za njega.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izabran je za predsjedavajućeg dok će zamjenici predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine biti Dragan Čović (HDZ BiH) i Nikola Špirić (SNSD), odlučeno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda PS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz bošnjačkog naroda izabrani su Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Denis Bećirović i Bakir Izetbegović. Iz hrvatskog naroda izabrani su Zlatko Miletić, Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak. Iz Republike Srpske u Dom naroda PSBiH za delegate izabrani su Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović i Mladen Bosić.

Prilikom čestitanja jednih drugima u Domu naroda BiH jako je bilo zanimljivo kako Bakir i Dragan ljube Dušanku Majkić, Marinu Pendeš i Lidiju Bradaru. Očigledno se vole „radi većeg interesa“ (cca 5.000,00 KM)!

Comment here