BiHVijesti

Bh.blok ima pravo pomagati anti-NATO koaliciji, ali neće uspjeti da blokiraju NATO-put BiH

Takozvani Bh.blok ponovo je kroz javne nastupe njihovih dužnosnika zauzeo istu političku poziciju koju u pogledu formiranja vlasti zastupa anti-NATO koalicija SNSD – HDZ. Mi u DF-u smatramo skandaloznim i antidržavničkim ocjene pojedinih dužnosnika takozvanog Bh. bloka da je NATO izgovor za neformiranje vlasti.

Također, u postojećoj političkoj situaciji, gdje za nastavak NATO integracija postoje strateške odluke, donesene čak prije deset godina, u situaciji gdje je to propisano Zakonom o odbrani BiH, tvrditi da za nastavak NATO integracija ne postoji dogovor, jeste izraz ili političke nezrelosti ili otvorenog antidržavnog djelovanja.

Za razliku od tzv. Bh bloka (Naše stranke i SDP-a) Demokratskoj fronti zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine nikada neće biti predmetom pregovora. Samo pod takvim uslovima DF će biti dijelom vlasti.

Svaka politička aktivnost koja je usmjerena ka podršci  tome da potpisnici ranijih strateških odluka o NATO integracijama BiH, svoju trenutnu političku volju stave iznad zakona države Bosne i Hercegovine, jeste za najgrublju osudu od strane građana koji su dali podršku tim politikama, jer su se one, očito lažno predstavljale kao politike koje djeluju u interesu države Bosne i Hercegovine.

SNSD-u koji je potpisao formalni zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO-u i HDZ-u koji je kroz djelovanje bivšeg člana Predsjedništva BiH, potpisao Strategiju vanjske politike, koja definira nastavak NATO integracija, Bh.blok ima pravo pomagati, ali mi u DF-u obećavamo da im ta pomoć neće biti od koristi.

Comment here