BiHVijesti

Bh.blok izdao Kristinu Ljevak, DF podržava imenovanje

KO Demokratske fronte Sarajevo smatra da je Kristina Ljevak s obzirom na reference i kompetencije kredibilan kandidat za dužnost direktorice Televizije Sarajevo (TV SA) te i dalje podržava prijedlog njenog imenovanja.

Potez takozvanog Bh. bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od pomenutog imenovanje nakon izvršenih pritisaka, ocijenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, posebno imajući u vidu to što pritisci dolaze od strane onih koji još uvijek smatraju da je ime i struktura krvnih zrnaca iznad referenci i kompetencija.

Povinovanje pred ovakvim pritiscima nije samo izdaja Kristine Ljevak od strane Naše stranke i SDP-a nego i izdaja principa građanskog društva.

Očito je da su se u takozvanom Bh.bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja. DF ostaje pri svojoj ranijoj odluci i poziva takozvani Bh. blok da smogne hrabrosti i poštenja te stane iza vlastite odluke. Ukoliko za to nemaju hrabrosti neka odmah prestanu zavaravati javnost tvrdnjama da se i oni bore za građansko društvo.

Comment here