Sport

Biznis kup Fojnica 2020 opravdao očekivanja

Udruženje građana “Sportik” i ove godine je organizovao takmičenje pod nazivom “Biznis kup Fojnica 2020”. Organizator je ove godine odlučio da ovo takmičenje digne na veći nivo na način što su dozvolili firmama iz Kiseljaka da učestvuju na Biznis kupu. Osim standardnih učesnika iz Fojnice kao što su Općina Fojnica, MS&WOOD d.d., Policijska stanica Fojnica, JKP ŠĆONA, na poziv da učestvuju u ovom takmičenju javile su se firme iz Kiseljaka i to: BUCOMERC DOO, GRAKOP DOO, ORMAN DOO, DUNO-LIT DOO, BARIĆ DOO, KONTINENTAL DOO i BOJO-METAL DOO.

Takmičenje je organizovano u dvije grupe po osam ekipa. Odigrano 6 odnosno 5 kola (zavisno od rasporeda) i do sad su najuspješniji Bucomerc doo u grupi A i MS&WOOD d.d. u grupi B.

Takmičenje se igra svakog ponedjeljka, a u slijedeći ponedjeljak nas očekuje 6 utakmica.

Raspored za slijedeće kolo

Na Biznis kupu Fojnica 2020 je prisutan zaista veliki broj gledalaca koji svaki ponedjeljak gledaju utakmice i navijaju za voljene timove. Treba naglasiti da ulaz uopće nije skup i da iznosi samo 1KM.

Pune tribine

Takmičenje ima i maskotu koji najmlađe posjetitelje ostavlja bez daha. Dođite i uvjerite se u to.

Maskota

Ono što je najbitnije da se takmičenje igra na fair play osnovi i nadamo se da će tako i ostati i da će najbolji pobijediti.


Comment here