Sport

BOMBA iz Njemčke! Bayern doveo dva fantastična pojačanja

E kipa Bajerna je završila posao oko dovođenja dvojice fudbalera, u pitanju su Lukas Ernandez i Benžaman Pavar.

Benžaman Pavar i Lukas Ernandez su dva fudbalera sa kojima smo potpisali ugovor. Korentin Toliso je virtuelno novajlija imajući u vidu da je povređen čitave sezone. Očekujemo još jednog novajliju preko ljeta”, rekao je Uli Henes, predsednik kluba.

Za Ernandeza je suma poznata, Bajern je platio Atletiku 80 miliona evra, što su mnogi procijenili kao previše za defanzivca. Imajući u vidu politiku Bajerna u prethodnim godinama, to i jeste previše, a šta o tome kaže Henes?

Pitam se zašto sam kritikovan što sam potrošio 80 miliona na Ernandeza. Već sam vam rekao, ne možemo se boriti sa najboljim timovima Engleske i Španije, kao i sa Pari Sen Žermenom“, rekao je on.

Da li će posegnuti i za 100 miliona evra, odnosno da li će dovesti fudbalera koji toliko vrijedi?

Sigurno ne ove godine. Moram da priznam da je i 80 miliona prije par godina bilo ogromno i nezamislivo. Recimo, da mogu, odmah bih doveo Kilijana Mbapea. On je fantastičan igrač, ali mi je potreban novac“, rekao je on.

Pitanje je sada da li će Bajern krenuti po Pepea iz Lila, ovaj fudbaler se povezivao sa Bajernom u prethodnom periodu i navodno su Bavarci na pol poziciji za dovođenje ovog fudbalera. Da li je upravo on taj jedan novajlija koji će biti doveden preko leta nije otkrio Henes.

Jedno od pitanja bilo je upućeno i o budućnosti trenera Nika Kovača, a izgleda da se nazire rešenje.

Otkaz treneru je jedan od najtežih mogućih poteza u fudbalu. Uvijek sam ih gledao kao ljude. Osjećam se bolesno kada kažem čovjeku da mora da ode. Uvek ću reći da je otkaz Hejnkesu 1991. godine najveća greška u mojoj karijeri. Što se tiče Kovača, svidelo mi se kako je vodio tim u teškim situacijama u novembru. Tim je bio u tranziciji. Morate biti strpljivi, potrebno je zameniti Robena i Riberija”

Comment here