LifestyleVijesti

Bosanska dolina piramida u Visokom

Arheološki projekt iz Bosanske doline piramida u Visokom već nekoliko godina izaziva veliku pažnju svjetske javnosti.

I ako je javnost u BiH podijeljena oko postojanja piramida svi će se složiti da tu postoji nešto jako neobično što izaziva jako veliku pažnju i privlači veliki broj turista kako iz Evrope tako i iz Azije, Australije i Amerike.

Veliki broj posjeta tunlima je zabilježen i u 2018. godini. iz ljekovitih razloga. Prema istraživanjima koja su provedena 2012. godine izvršeno je mjerenje koncentracije negativnih iona. Najviša koncentracija je zabilježena u podzemnim prostorijama odnosno komorama.

Negativni ioni su atomi ili molekule koje imaju više elektrona nego protona u svom nukleusu. Nizom analiza u posljednjih 120 godina dokazana je zdravstvena korist negativnih iona. Naime, negativni ioni čiste zrak od prašine, spora, plijesni i peluda tako što se vezuju za njih i onda pod težinom padaju na pod umjesto da lebde u zraku, te ih više ne mozemo udisati i dobijati elergijske reakcije. Viša koncentracija negativnih iona je u šumama, na planinama, uz more i vodopade.

Sve češći su slučajevi ljudi koji, čak i sa ozbiljnijim bolestima pokazuju izvanredne rezultate, zbog čega je formirana i klinika pod nazivom Aerobanja.

U neposrednoj blizini tunela Ravne, nalazi se i prirodni park Ravne 2 koji je postao izvanredna atrakcija tokom 2018. godine za opuštanje, rekreaciju i odmor u prirodi sa porodicom i prijateljima.

Ukoliko još uvijek niste posjetili tunel i park Ravne 2 dođite i uvjerite se sami u ljekovitost i ljepotu, zasigurno je da će vam služiti za bijeg od gradske buke i potrebe za svježim zrakom koji će napuniti vaša pluća.

Sve su lokacije otvorene svaki dan, tuneli se mogu posjetiti 24 sata dnevno (uz najavu za noćne posjete).

Comment here