BiHVijesti

Danas će biti klanjana dženaza iznenada preminuloj Smajić Esadi

Danas 11.11.2019.godine u 14:30 obavit će se dženaza i posljedni ispraćaj Esadi (rođena Okić op. a.) Smajić. Ukop će se obaviti na mezarju Lipe u Novim Miljanovićima. Dženaza polazi ispred kuće umrle u Jelah Polju u 13:30.

Vijest o smrti potresla je Tešanj, kao i sve koji su poznavali ovu mladu, izuzetno nadarenu i humanu mladu ženu. Uzrok smrti još nije poznat, ali se nezvanično moglo čuti da joj je pozlilo, te da je iznenada preselila na ahiret.

Esada je bila koordinatorica Mreže mladih Medžlisa IZ Tešanj.

Studij Komunikacijskog fakulteta provela je i završila u Istanbulu, i prilikom studija osnovala nevladinu organizaciju Istanbul&I, volontirala u raznim nevladinim organizacijama i predavala engleski jezik.

Zbog njene nevjerovatne nadarenosti za fotografiju imala je čast da je ugosti i turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan 2016. godine, kao predstavnicu naše zemlje.

Njen Instagram profil, na kojem je objavljivala svoje radove, prati više od 11 hiljada osoba. 

Njen suprug Ramo Smajić se oglasio na društvenom mreži facebook emotivnim statusom koji prenosimo u cjelosti:

“Zadnji ispraćaj moje najdraže supruge, radosti moje će biti danas aBd poslije ikindije namaza. Bujrum ko može da prisustvuje džanazi ovom nevjerojatnom insanu, osobi koja je radost sijala na sve strane i za ovo vremena ostavila neizbrisiv trag svugdje i svakom.”
“Također bi volio sve vas da se moje Esade sjetite dovom, da molimo Gospodara za oprost njenih grijeha, da joj olakša kaburski ispit i da joj podari džennet firdevs jer je to ono što joj najviše treba”.

Comment here