BiHVijesti

Danas se održava drugi po redu Festival printane majice i dizajna MAYA

Dana 31.08.2019. godine bit će održan drugi po redu Festivala printane majice i dizajna MAYA.

Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja Festivala printane majice i dizajna MAYA, u pripremi je i drugo izdanje ovog kulturnog događaja koji će biti održan u subotu 31. augusta, od 12 do 22 sata na platou ispred Historijskog muzeja BiH u Sarajevu.

Festival koji se postepeno razvija u prepoznatljivi kulturni brend prepoznat je od strane brojnih izlagača i partnera i biće održan pod pokroviteljstvom Delegacije EU u BiH.

Tokom trajanja festivala bit će predstavljene različite tehnike prenošenja otiska na majice, bogat prateći program, kao što su paneli posvećeni brojnim temama, edukativne radionice za djecu, muzički i drugi zabavni sadržaji učiniće ovaj festival raznovrsnim i zanimljivim svim posjetiocima.

Kao i godinu prije, u okviru drugog izdanja MAYA festa predstavit će se veliki broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, te drugih zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Jedan od izlagača na Festivalu biće i sarajevski umjetnik Nijaz Gojak, vlasnik GojakArt-a, obrta koji je spojio umjetnost i turizam te osmislio nove oblike umjetnosti.

Gojak svoju umjetnost, koja se stilski oslanja na Mondrianov neoplasticizam, izražava ne samo kroz slikarstvo već i kroz suvenire i time daje svoj  doprinos predstavljanju Bosne i Hercegovine kao bitne destinacije u svijetu

Umjetnost u obliku suvenira (magneti, šoljice za kafu, cekeri i majice koji će biti predstavljeni na festivalu) upotpunjena je motivima, odnosno simbolima bosanskohercegovačkih gradova.

Navedene suvenire posjetioci će  moći ne samo pogledati nego i kupiti po veoma prihvatljivim cijenama.

Comment here