BiHVijesti

Današnja nesreća još jedna opomena Šteta: Gradski saobraćaj se prioritetno mora rješavati

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta došao je na mjesto nesreće na Dolac Malti gdje je tramvaj iskočio iz šina, te udario u obližnji stup ulične rasvjete, pri čemu je povrijeđeno jedno lice.

Utvrđeno je da je uzrok nesreće dotrajala šina.

«Čim smo zaprimili informaciju došao sam na lice mjesta. Putnik koji je ozlijeđen tokom nesreće, zbrinut je u Općoj bolnici a prema našim informacijama u pitanju su lakše ozljede. Tokom dana ćemo provjeravati njegovo stanje.

Današnji incident je još jedna opomena da je obaveza Vlade Kantona Sarajevo da se uhvati u koštac sa rješavanjem problema gradskog saobraćaja, najprioritetnija», rekao je ministar Šteta i dodao da je gradski saobraćaj žila kucavica svakog evropskog grada a našim se niko nije bavio zadnjih 40 godina.

Normalizacija saobraćaja uspostavljena je hitnom intervencijom radnika GRAS-a i MUP-a.

Vlada Kantona Sarajevo je oformila tim eskperata koji rade na pripremi akcionog plana za unapređenje i modernizaciju gradskog saobraćaja u Sarajevu. Plan uključuje niz mjera sa ciljem restruktuiranja GRAS-a, obnavljanja voznog parka, rekonstrukcije šina, te generalno modernizacije gradskog prevoza.

Comment here