ObrazovanjePolitika

Delgacija stranke “Narod i pravda” u posjeti MIZ-e Kiseljak, Predškolskoj ustanovi „PPU IKRE“ i OŠ „Kiseljak 1“

Danas je u službenoj posjeti Kiseljaku boravio Elmedin Konaković, predsjednik Skupštine kantona Sarajevo.
U posjetu sa Konakovićem je došao i Muzur Nermin, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Elvedin Okerić, poslanik u Skupštini kantona Sarajevo.
Ovom prilikom, Konaković je posjetio MIZ-e Kiseljak, gdje su ga predstavnici Medžlisa upoznali sa aktivnostima, te iskoristili priliku da se zahvale predsjedniku Skupštine, a nekadašnjem premijeru Kantona Sarajevo, na podršci u infrastrukturnim projektima Medžlisa.

Također, gosti su posjetili i Predškolsku ustanovu „PPU IKRE“ Kiseljak, gdje su se mogli uvjeriti u ostvarene uspjehe i napredak ove novoosnovane ustanove Medžlisa islamske zajednice Kiseljak. Konaković je također upoznat i sa radom obdaništa, te je izrazio spremnost za podršku projekata koje ova Ustanova bude realizovala.

Nakon toga, uslijedila je posjeta OŠ „Kiseljak 1“.
Direktor škole je upoznao goste sa teškim uslovima u kojima ova škola djeluje te o planiranim aktivnostima oko proširenja kapaciteta škole, gdje je ukazao na važnost ovoga projekta za učenike. Gosti su obećali da će se maksimalno zalagati da pomognu projekat proširenja kapaciteta škole, te da će pomoći i u drugim projektima kako bi učenici imali bolje uslove za školovanje.
Također se razgovaralo i o drugim važnim temama, a posebno o važnosti omogućavnja liječenja u KS za stanovnike Kiseljaka i Kreševa.
Konaković i saradnici su obećali da su spremni sve uraditi kako bi olakšali život građanima Kiseljaka i Kreševa, a posebno povratnika

Izvor: www.medzliskiseljak.ba

Comment here