LifestyleSavjeti

Dijeta bez ugljikohidrata za brzo mršavljenje

Dijeta bez ugljikohidrata za brzo mršavljenje

Ova dijeta potječe iz Amerike i vrlo je efikasna. 
Bit ove dijete je u tome da isključimo unos ugljikohidrata u nas organizam, kako bi pomogli organizmu da se očisti od naslage sala, tj. da se počnu topiti naše masne naslage sala. Nemojte se prepasti – sto je najvažnije sa ovom dijetom nećete biti gladni, ne morate jesti samo tri puta na dan, ne trebate hranu vagati i posebno spremati obroke.

KAKO DJELUJE: Sa potpunim isključivanjem unošenja ugljikohidrata u naš organizam, naše vlastite naslage sala jednostavno se počinju topiti.

Sa dijetom početi u ponedjeljak. Sa prvih 6 dana gubite 5 kg, svaki slijedeći dan lakši ste za jedan kilogram. Svako jutro 1 kg manje. Za 24 dana možete izgubiti do 20 kg 100 %.

ALI OPREZ – AKO SAMO JEDAN DAN SAMO JEDNOM POJEDETE KOMADIĆ HLJEBA VELIČINE NOKTA ILI BILO KAKVU SITNICU KOJA SADRŽI UGLJIKOHIDRAT – (od one hrane koja je navedena da se ne smije jesti) PREKIDA SE TOPLJENJE VAŠIH MASNIH NASLAGA. TO ZNAČI DA JE ORGANIZAM OD TOGA KOMADIĆA HRANE IZVUKAO UGLJIKOHIDRAT I AUTOMATSKI BLOKIRAO TOPLJENJE SALA.

PREPORUČUJE SE KORISTITI EKSTRAKT ZELENE KAFE, JER ON DODATNO SPRJEČAVA APSRORPCIJU UGLJIKOHIDRATA, TE JE PO TOME DEFINITIVNO U VRHU PROIZVODA ZA MRŠAVLJENJE. (BITNO JE SAMO KORISTITI ČISTI EKSTRAKT, NAJBOLJE U PRAHU) .

SVA OSTALA HRANA KOJA OVDJE NIJE NAPISANA SE NE SMIJE JESTI !

HRANA KOJA SE SMIJE JESTI:

SVE VRSTE MESA : junetina, piletina, teletina, janjetina, guska, patka, puretina, sve vrste jetrica, divljač. Na sve načine OSIM POHOVANOG. Znači, smije se jesti kuhano, pečeno, roštilj, sušeno meso, kobasice, sve vrste narezaka, OSIM HRENOVKI.

SVE VRSTE RIBA : morske ribe, slatkovodne ribe i sve vrste ribljih konzervi.

SVE VRSTE SALATA : svježa zelena, paprike svježe ili pečene, paradajz, krastavci, svježi ili kiseli kupus, cvekla, salata od morskih plodova, salata od luka, zeleni i crveni radić, špinat svježi na salatu, sve salate začiniti uljem, octom, soli, paprom, ajvar – kako želite i možete jesti jaja na sve načine.

Comment here