Magazin

Dino Merlin: Godinama sam živio u velikom siromaštvu

Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin važi za jednog od najbolje obučenih na regionalnoj muzičkoj sceni. Supruga Amela (56), kći Nai da (34) i sin Hamzo (28) odavno su se navikli na njegova česta izbivanja. S arhitekticom Amelom u ljubavi je od 1979, a ona i kći Naida najzaslužnije su za njegov izgled na nastupima.

Najviše im vjerujem jer one najbolje znaju što mi pristaje – smije se Merlin. Pohvalio se kako ima sretan i staromodan brak, a žao mu je samo što mlađe generacije više ne vjeruju u brak.

Za svoje nastupe uvijek ima specifičan modni izričaj. Naime, Merlin ne plaća modne stručnjake jer mu njegove dvije najvažnije žene u životu sugeriraju što mu dobro stoji. Sarajevski glazbenik rijetko se u javnosti pojavljuje sa suprugom Amelom i ne priča o njoj, ali je nedavno ipak progovorio o teškim počecima njihove ljubavne veze.

Kako prenosi Alo.rs, u vezi su od njegove 17. godine, a na samom početku veze morali su se skrivati od roditelja i zajedničkih prijatelja. Zbog njegovog siromaštva u kojem je živio od ranog djetinjstva, roditelji njegove odabranice branili su im da se viđaju.

– Ako je itko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog suputnika, onda sam to imao ja. Kao djeca smo se zaljubili i stupili u vezu, ona nije imala ni 17 godina – rekao je jednom prilikom Merlin. Amela je ubrzo nakon toka upisala arhitekturu, a njezini roditelji mislili su da Dino ipak nije za nju. Tajili su vezu više od pet godina, a nakon toga su se odlučili i tajno vjenčati.
Priznao je da im nije bilo lako i da su godinama živjeli u velikom siromaštvu.

– Borili smo se, krili, ali nitko nas nije mogao rastaviti – priznao je Merlin koji je inače vrlo samozatajan kada je u pitanju privatni život.

Comment here