Vijesti

Džejla Ramović je jedina takmičarka koja je pobijedila na dva takmičenja u Grandu

Mlada Goraždanka Džejla Ramović, koja je tokom ove sezone muzičkog takmičenja Zvezde Granda oduševljavala publiku širom regiona, večeras je i opravdala ulogu favorita te je odnijela pobjedu u iznimno jakoj konkurenciji. Džejla je u finalu nastupila prva, a publici i žiriju se predstavila s dvije pjesme i to “Ima jedan svijet” Zorice Kondže i “Nismo smjeli” Marije Šerifović. Ova mlada i izuzetno talentirana pjevačica imala je sjajan nastup, a zablistala je u prekrasnoj haljini.

Odluka o pobjedniku donesena je evrovizijskim sistemom bodovanja, a muzičke vještine ocjenjivali su zajedničkim snagama publika te oko 30 regionalnih muzičkih imena. Džejla je dobila 101.000 glasova publike iz cijele regije što je uvjerljivo najviše od svih takmičara.

U finalu se ukupno 16 kandidata iz cijelog regiona borilo da ponese laskavu titulu Zvezde Granda, a osim Džejle Ramović, BiH su na ovom takmičenju predstavljali i Ahmed Orahovčić, Alem Kadić, Armin Jusufović i Sanel Smolo.

Ostali kandidati bili su Stefan Petrović Kosmajac, Milica Atanacković, Nevena Stojanović Nensi, Benjamin Kličić, Nevena Stojković, Katarina Jovanović, Filip Pecovski, Martinijan Kirilovski, Ognen Zdravkovski, Milica Čikarić i Darko Kocevski Darinos.

Drugo mjesto osvojila je Milica Čikarić, dok je trećeplasirani Sanel Smolo, također bh. predstavnik.

Osim što će imati priliku snimiti jednu pjesmu i spot za Grand produkciju, Džejla Ramović je također dobila i luksuzni automobil Škoda Rapid, ali će imati priliku i nastupati na muzičkom festivalu “Ulaz” u Beogradu.

Podsjećamo da je Džejla Ramović još 2016. godine kao 13-godišnja djevojčica odnijela pobjedu u srbijanskom muzičkom showu “Neki novi klinci”, u kojem su učestovovala djeca do 15 godina, koja joj je omogućila da snimi dvije autorske pjesme i da se na taj način predstavi široj publici.

klix.ba

Comment here