Vijesti

Firme iz Kiseljaka svojim sredstvima vrše vanjsko uređenje džamije u Brestovskom

Nakon što su pred sami kraj sezone 2019. godine nasuli i razgrnuli zemlju, zamijenili ogradu i proširili harem džamije, te samim tim napravili dodatni prostor za mezarje kod džamije, džematlije džemata Brestovsko na čelu predsjednikom džematskog odbora Mustajbegović Sahirom nastavljaju sa radovima na uređenju kompletnog vakufskog prostora oko džamije.

Firme Bucomerc doo Kiseljak i TWI doo Kiseljak svojim sredstvima vrše vanjsko uređenje džamije i ostalih objekta u Brestovskom koji su vlasništvu IZ-e .

Ovih dana su izvođeni pripremni betonski radovi za postavljanje ograde na preostalom dijelu vakufskog zemljišta kao i priprema za asfaltiranje prilaznog puta džamiji.

Kako nam kažu iz ovog džemata veliki im problem prave kontejneri koji su postavljeni uz vakufsku imovinu, koji su često prenapunjeni jer u njih dovoze smeće ljudi koji ne žive na ovom području te psi lutalice raznose smeće oko džamije. Nadamo se da će JP Vodovod i kanalizacija doo imati sluha za ovaj problem i da će ga riješiti na obostrano zadovoljstvo.


Comment here