LifestyleMagazin

FRAME GALAXY: Slike na platnu koje ćete poželjeti u svom domu

Trendovi u svijetu uređenja interijera mijenjaju se svake godine. Međutim, neki dekori poput slika su uvijek u modi.  Slike su uobičajeni način uređenja doma koji mijenja u potpunosti opis interijera i u njega unose potrebnu dozu svježine. One razbijaju monotoniju na zidu koji je do tada predstavljao samo prazninu, a sa njima na jednom zidu možete stvoriti vlastitu galeriju.

U današnje vrijeme su vrlo popularne printane (štampane) slike na platnu, a brend Frame Galaxy iz Banja Luke radi novitete sa ovim vrstama slika.

Oni su se prvi put javnosti predstavili 26. i 27. juna u Delta Planet Banja Luka.

Printane slike na platnu su već neki period prisutne i popularne u Bosni i Hercegovini i regionu. Međutim, ovaj brend je uveo neke novine i inovacije u pogledu uređenja prostora i po kojima su drugačiji od ostalih koji rade ovu vrstu slika.

Suosnivači Frame Galaxy su Dragan Jotić i Vildana Hrnjić, koji su nam objasnili šta to izdvaja Frame Galaxy na ovom tržištu.

„Odštampano platno se zateže na drveni ram koji je najčešće pravougaonog i kockastog oblika. Ono što mi nudimo je i mogućnost u pogledu oblika samih slika odnosno ramova. S ponosom možemo da kažemo da je Frame Galaxy pionir u Bosni Hercegovini i regionu u kreiranju ramova različitih oblika, tako da u našoj ponudi možete naći i ramove u obliku trokuta, kruga, elipse, šestougla, osmougla…“  izjavio je Dragan za naš portal.

Ovaj način uramljivanja pruža i mogućnost izrade slika iz više dijelova, koje spojene čine jednu cjelinu.

„Kada se djelovi sastave na zid, dobija se zanimljiva i impresivna slika. Dobro sastavljena slika stvara iluziju dubine, pa kada je pogledate, kao da vas uvlači, što je vrlo impresivno. Ova vrsta slike može cjelokupan interijer učiniti još zanimljivijim“, objasnio je.

Zaista se primijeti da Dragan voli fotografiju i to je ono čime se primarno bavi. Dragan je početkom 2015. godine otvorio fotografsku radnju i proteklih skoro 7 godina bilježi najbitnije trenutke u nečijem životu.

Kroz godine rada i svakodnevno ulaganje napora, trudio se da uvodi novine u svoj posao, tako da danas pored foto i video usluga, nudi i širok asortiman drugih usluga.  

„U sklopu svoje fotografske radnje radio sam i štampu na platnu. Najviše su se naručivali printovi fotografija sa krštenja, svadbi, porodične fotografije… To su životni događaji i uspomene koje se njeguju.  Smatram da print na platnu od vlastitih fotografija oživljava te momente, te ih pretvora u prekrasan, lični dekor i print koji će krasiti njihov zid.“ započeo je Dragan priču kako je došao na ideju da pokrene Frame Galaxy.

„Svakodnevno sam se trudio da uvodim neke novine u posao i da osmišljavam nove usluge i proizvode za stalne i nove klijente. Tako sam istraživanjem došao do spoznaje da postoje ramovi za platno u različitim oblicima. Međutim, ovakve ramove niko ne radi u našoj državi i regionu. Odlučio sam da pokušam da napravim u svojoj radioni prvi ram koji je bio u obliku šestougla i pokušam montirati print na njega. Tako je nastao prvi prototip proizvoda,“ završio je svoju priču.

Dragan već neko vrijeme sarađuje sa grafičkom dizajnericom i preduzetnicom Vildanom Hrnjić, koja mu se pridružila u pokretanju ovog brenda.

„Dragan je imao želju da u svoj asortiman usluga uvede različite oblike za slike. U jednom pozivu mi je objasnio da radi prototip prvog takvog okvira i u tom razgovoru smo odlučili da pokrenemo neki novi brend zajedno. Ja sam smislila ime Frame Galaxy i zadužena sam za stvaranje vizuelnog brenda. Ime je odabrano jer mi želimo biti galaksija po pitanju izbora.“ – objašnjava nam Vildana.

„Iako radimo motive po želji klijenata, primarno porodične fotografije, svakako nudimo i ogromne mogućnosti u pogledu dimenzija i stalnih motiva: pejzaži, gradovi, tehnologija, životinja… čak i umjetničke reprodukcije, ilustracije i apstrakcije. Zanimljivo je koliko kreativni možete biti, pogotovo ukoliko se odlučite vaš postor uljepšati nekom repodukcijom iz više dijelova. Možete se “igrati“ s motivima i oblicima. Mislim da je to ono što oduševljava naše klijente. “ – za kraj ističe Vildana.

Možemo slobodno reći da je Frame Galaxy zanimljiv domaći brend, a kako saznajemo, svoju proizvodnju već šire na Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Bliže nam se novogodišnji praznici, možda i vi nađete savršen poklon za svoje najmilije u njihovoj galaksiji proizvoda. Dostava na području Bosne i Hercegovine je besplatna!

Slike i ponudu od Frame Galaxy možete pogledati na instagram stranici i na facebook stranici

Comment here