Životne priče

Istinite životne priče: Priča o tabu temi i sebičnost

Portal Civilis.ba odlučio je podijeliti sa vama neobične, nesvakidašnje, motivacione, uspješne kao i emocionalne životne priče. Možda se baš neko od vas nalazi u istoj ili sličnoj situaciji, pa nečije podijeljeno iskustvo upravo vam pomogne da prevaziđete neke situacije ili da ostvarite uspjeh.

Danas ćemo vam predstaviti jednu životnu priču koja je nastala zbog velike doze egoizma, manjka komunikacije, sebičnosti kao i neiskrenosti. Sve navedeno ima ogroman uticaj na osobu samu kao i okruženje.

Riječ je o dvadesetšestogodišnjem Prijepoljcu koji se preko 20 godina nije čuo ni vidio s bratom. Životne okolnosti su ga dovele do rastanka sa polubratom kada je on imao samo nekoliko godina. Dijele zajedničkog oca koji cijeli niz godina ne želi da priča na tu temu. Smatra je tabu temom.

Otac se ženio dva puta. Iz prvog braka nastao je “izgubljeni polubrat”. Zbog problema u braku koji su povezani sa očevim ponašanjem, došlo je do razvoda braka. Kako mladi Prijepoljac kaže “otac mu je vodio boemski život, pa je moralo doći kad tad do pucanja braka.” Brzo poslije toga šutljivi otac upoznao je svoju drugu ženu, majku mladog tragača. Bračni par dobio je sina koji danas ima 26 godine.

Dečko koji trenutno živi u Sarajevu pun je nade da će jednog dana pronaći svog polubrata. Dobro se sjeća kako su se tokom ljeta igrali. Pamti ga kao stidljivog dječaka. Nažalost, zbog nepoznatih okolnosti, stariji polubrat se preselio u inostranstvo.

Kako su godine prolazile sve manje je bilo kontakta između braće. Tragačeva majka srela je nekoliko puta u Prijepolju “izgubljenog” polubrata i ostavila mu sinov broj mobitela da se javi. Međutim, nikad poruka ni poziv nisu došli.

“Zbog sebičnosti i velike doze egoizma oca, nastala je ova situacija”. Svaki put kada pokušam da pričam sa ocem na ovu temu, on izađe i uznemiri se. Ja sam dosta toga pokušao da saznam šta se desilo, ali koji god potez uradim, vrtim se u krug. Svi odgovori na moja pitanja se kriju kod čovjeka koji ne želi sa mnom na tu temu da razgovara”, rekao je mladi Prijepoljac.

Sve što mladi tragač želi saznati je prava istina. On bi volio popričati sa polubratom. Uvijek imaju dvije strane priče. Želio bi da čuje njegovu verziju. Najznačajnije pitanje koje bi mu postavio, glasilo bi: “zašto se nisi javio?”

Životni putevi su čudni. Toliko toga bi nam lakše bilo kada bi ljudi mogli otvoreno pričati o onome što misle i žele. Međutim, umjesto toga veoma često biraju da budu egoistični, sebični i da čuvaju važne događaje u svojoj duši sve dok ih to ne uništi.

Comment here