HranaSavjeti

Jedite slatkiše i (p)ostanite vitki i zdravi! Stevija, magičan prah za sve nas

Stevia

Zamislite da možete jesti onoliko slatkiša koliko želite a da se pri tome ne udebljate i da čak na taj način poboljšate vaše zdravlje.

Obradovaću vas. To nije samo mašta. To je veoma lahko ostvarivo. Postoji legalni magični prah sa 0 kalorija koji to omogućava.

Njegovo ime je „Stevija.“ Stevija je grmolika zeljasta biljka iz porodice glavočika. Ona potiče iz Južne Amerike gdje se više od 1500 godina koristi kao prirodan i zdrav zaslađivač. Llist stevije 40 puta je slađi od šećera, a ekstrakt lista čak 300 puta.

Ta magična biljka uzgaja se u komercijalne svrhe u Japanu, Kini, Keniji, Vijetnamu, Indiji, Argentini, Kolumbiji, Tajlandu, Paragvaju i Brazilu. Ona sadrži glikozide i mnoštvo drugih važnih nutrijenata, poput vitamina; A, B, C, minerala kalija, kalcija, magnezija, željeza, cinka i kroma te polifenola, tanina i eteričnih ulja.

Stevija je najbolji izvor prirodnog šećera za sve one koji ne smiju ili ne žele jesti rafinirani šećer. Odlična je za one koji nastoje smršati i dijabetičare, osobe oboljele od karcinoma i drugih bolesti u kojima je važno ograničiti unos rafiniranog šećera. Važno je napomenuti da njena primjena nije zabilježila pojavu štetnih nuspojava, kao što je slučaj s umjetnim zaslađivačima.

Stevija jača imunološki sustav, pomaže u borbi protiv bakterija i mikroba, djelotvorna je kod anemije, sprječava rast kandide, pomaže kod dijabetesa tip 2, podiže energiju, jača mentalne sposobnosti , pospješuje detoksikaciju, snižava povišeni krvni tlak , smanjuje masnoću u krvi, usporava razvoj osteoporoze, pomaže kod ovisnosti.

U Bosni i Hercegovini ovaj magični prah možete kupiti u Makrovita trgovinama koji se nalaze u BBI i na Čengić Vili, kao i u dm-u.

Comment here