LifestyleMagazinSavjeti

Kada je najbolje vrijeme za pauzu na poslu?

Ponekad napor da ostanete budni i produktivni tokom čitavog radnog dana može biti posao za sebe. Možda ste učinili sve kako biste bili produktivni tokom dana, međutim, i dalje se osjećate iscrpljeno i bezvoljno za rad. Srećom, postoji način da popravite vašu produktivnost tokom dana, a to je upravo odabir vremena vaše pauze na poslu.

Prema istraživanju iz 2015, koje su sproveli istraživači sa Sveučilišta Baylor, najbolje vrijeme za predah od posla je ranije tokom dana. Većina ljudi misli kako je savršeno vrijeme za odmor oko 14:00 sati, kada ste već umorni od zurenja u ekran. No, kako se ispostavlja, moglo bi biti prekasno da vratite produktivnost ako ste toliko dugo čekali da se odmorite od posla.

Istraživanje je uključivalo ukupno 95 odraslih osoba u dobi od 22 do 67 godina. Od sudionika se tražilo da opišu pauze koje prave tokom pet radnih dana. Nakon analize odgovora na anketu, istraživači su otkrili da su oni koji su pravili pauze ranije tokom dana (oko 10 ili 11 sati), imali više energije, koncentracije i motivacije, u usporedbi s onima koji su svoje pauze pravili poslijepodne.

Comment here