Savjeti

Kako da pregledate fotografije privatnih profila na Instagramu bez da ih zapratite?

Želite pogledati nečije objave na Instagramu, ali ta osoba ima zaključan profil? To vam ne mora biti prepreka.

Da se ne lažemo, svi bismo željeli pogledati barem jedan privatan profil na Instagramu, no iz raznoraznih i samo nama shvatljivih razloga ne želimo ga zapratiti.
Pa što učiniti? Iako će vas ovo sigurno naživcirati, moramo vam najprije spomenuti dva očita načina – progutajte ponos i zapratite taj profil ili se poslužite ‘detektivskim’ trikovima pa ga pogledajte s profila osobe koja ga prati, a možete napraviti i ‘fejk’ profil i nadati se da će vas prihvatiti. Ok, sad kad smo to prošli, možemo se baciti na jedini preostali način koji bi vam mogao koristiti i za koji možda niste znali.

Dakle, koristeći Google možete pronaći neke objave vezane uz privatni Instagram profil koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete u tražilicu prekopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama. 

Tim Robinson Yes GIF by The Lonely Island - Find & Share on GIPHY

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe, odnosno da je ona ostavila svoje ‘printove’ po webu prije nego što je zaključala profil. 

Također, moguće je da ćete naići na tagirane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili čak Facebooka.

To vam možda neće dati direktan pristup privatnom Instagram profilu, no moglo bi vam pomoći da pronađete sadržaj koji vas, eto, toliko zanima.


Naravno, na internetu postoji i niz aplikacija koje obećavaju pristup privatnim profilimauz vama, navodno, zajamčenu anonimnost, a neke od njih su WatchInsta ili InstaSpy.

Treba uzeti u obzir da su takvi alati veoma sumnjivog porijekla te da će vas tražiti pristup ličnim podacima, a pristup sadržaju koji vi želite vidjeti nećete dobiti, tako da preporučujemo da alate te vrste izbjegavate.

Comment here