InternetVijesti

Kako deaktivirati Facebook

Ako ste aktivni korisnik Facebooka, možda ste u jednom trenutku poželjeli da vaš vlastiti profil više ne postoji te ga učiniti neaktivnim. Ovaj vodič će vam pokazati kako deaktivirati vlastiti Facebook profil.

Korak 1

Zašto?

Deaktivaciju svog Facebook profila možete uraditi iz nekoliko (privremenih) razloga. Možda trenutno ne želite da vas ljudi kontaktiraju, treba vam odmor od društvenih mreža ili vam se jednostavno ne koristiti Facebook.

Korak 2

Posljedice?

Ako deaktivirate svoj korisnički račun, ljudi neće moći vidjeti vaše informacije i aktivnost na vremenskoj crti, nećete biti prikazani u rezultatima Facebook pretrage, ali će neke stvari ostati vidljive drugima – npr. vaše poslane poruke. Facebook čuva sve vaše podatke pri deaktivaciji, te će vas u slučaju želje za povratkom, svi ti podaci čekati.

Korak 3

Kako?

Postupak deaktivacije je jednostavan, kao i njegova ponovna aktivacija, a cijeli postupak je objašnjen u nastavku.

Korak 4

Odabir postavki

Pristupite svom Facebook korisničkom računu, te odaberite “Settings” (Postavke) u gornjem desnom uglu svog profila.

Korak 5

“Manage Account” (Upravljanje računom)

S lijeve strane su vam ponuđene sve opcije, a vi odaberite “General” (Općenito), pa “Manage Account” (Upravljanje računom).

Korak 6

“Deactivate your account” (Deaktivirajte svoj korisnički račun)

Nakon što se proširio dio “Manage Account” (Upravljanje računom), odaberite “Deactivate your account” (Deaktivirajte svoj korisnički račun).

Korak 7

Razlog deaktiviranja

U ovom koraku Facebook želi potvrditi deaktiviranje tako da mu pružite razlog  zašto to činite. S obzirom da se kod nas radi o privremenom deaktiviranju, odabrat ćemo “This is temporary. I’ll be back.” (Ovo je privremeno. Vratit ću se.).

Korak 8

Mogućnost odjave

S obzirom da smo odabrali privremeni razlog deaktiviranja, Facebook nam nudi mogućnost da se jednostavno odjavimo iz ove sesije. Odabrat ćemo “Close” (Zatvori) kako bismo mogli nastaviti dalje.

Korak 9

Deaktiviranje

Odaberite “Deactivate” (Deaktiviranje).

Korak 10

Još jedna potvrda…

Ovo je posljednja provjera jeste li stvarno sigurni da želite deaktivirati svoj korisnički račun. Nakon odabira “Deactivate Now” (Deaktiviraj odmah) bit ćete odvedeni na početnu Facebook stranicu na kojoj će stajati obavijest kako vam je korisnički račun deaktiviran. Nakon toga se u svakom trenutku možete vratiti na vlastiti profil i ponovno ga aktivirati unosom korisničkog računa i lozinke na početnoj stranici.

Comment here