FotografijaLifestyle

Kako napraviti savršen selfi

Kako napraviti savršen selfie

Volite selfije, ali nikada na njima ne ispadate savršeno, kao neki drugi ljudi? Ako vas je do sada mučilo ovo pitanje, upravo ćemo vam otkriti tajne poznatih vlogera i blogera, koji su svakako odavno ovladali vještinom hvatanja dobre selfi fotografije.

1. Osvetljenje je najvažnije

Zvuči očigledno, ali prvo pravilo selfia je da obratite pažnju na vaše osvetljenje. Treba vam dobro i prirodno osvetljenje.

2. Izbjegavajte oštru rasvjetu

Iako je prirodno svjetlo najvažnije, pokušajte izbjegavati izravno okretanje prema suncu i bacati sjene na lice. Nikada ne želiš da je rasvjeta pregrupa.

3. Kada ste u nedoumici, nasmiješite se

 Ako se usne osjećaju nekako nezgodno, samo se opustite. Nikada ne možete pogriješiti s pravim osmijehom!

4. Koristite prave filtere kada uređujete svoj selfi

Nije neuobičajeno da uređujete fotografije prije nego što ih objavite, ali svakako nemojte pretjerivati. Samopouzdanje nećete izgraditi zahvaljujući nekom filteru, nego radom na sebi i svojoj inteligenciji.

5. Ne pretjerujte ni u čemu

Bez obzira što  koristite filtere, imate mogućnost da ih ne koristite na maksimalnom nivou.

Umjesto da samo izaberete filter na Instagramu, kliknite na sam filter (Amaro, Valencia, itd.) i smanjite nivo zastupljenosti konkretnog filtera na fotografiji, čineći tako da fotografija izgleda prirodnije.

6. Držite mobitel što dalje od sebe.

 Najbolji selfie ćete napraviti ako ispružite ruku maksimalno prilikom slikanja.

7. Za dobar selfie niste samo vi bitni, nego i okruženje.

Okrenite se i provjerite kakva je pozadina iza vas. Tražite potencijalno fotogenične scene. Ako na svome selfiju želite samo sebe i ništa što će odvraćati pozornost slikajte se ispred zida ili neke druge neutralne površine.

9. Zabavljajte se

Dosadni selfiji nisu zanimljivi, nego oni na kojima izgledate kao da ste u najzabavnijem trenutku

10. Podignite fotoaparat

Uglovi su važni i za vaš fotoaparat. Umjesto da se nasmiješite ravno u kameru, držite telefon malo iznad sebe. To čini fotografiju manje intenzivnom, a kut prema dolje je tako laskav.

Comment here