KošarkaSport

Kevin Durant ukrao show u Charlotte-u, osvojio drugi All-Star MVP

NBA All-star vikend Kevin Durant MVP

CHARLOTTE, NC – U povratku kući Stephen-a Curryj-a, Kevin Durant je ukrao show.

Durant je postigao 31 poena za tim LeBron, pomažući mu tako da povede svoj tim All-Stars-a sa deficitom od 20 poena do pobedu od 178-164 nad timom Giannis, osvajajući takop  All-Star MVP po drugi put u svojoj karijeri.

Durant, koji je posljednji put osvojio All-Start MVP nagradu 2012. godine, ubacio je 10-od-15 koševa (6/9 za 3 ponea) dok je tim LeBron postavio novi All-Star rekord za najviše trojki na utakmici sa 35.

“Jednostavno nismo hteli da izgubimo”, rekao je Durant za ESPN reporterki Rachel Nichols nakon što je prihvatio MVP trofej nakon utakmice. “Znamo da smo imali mnogo talenata koji mogu da urade mnoge stvari. Samo smo hteli da pojačamo malo defanzivnu stranu. Mislim da je ekipa zatvorila treću četvrtinu, što je zaista promenilo igru za nas. Pravo je zadovoljstvo biti među ovim veličinama, vidjevši kako ovi momci rade dan za danom, nedostajat će mi vrijeme ovdje. “

Dodao je 7 skokova, 2 asistencije i 2 bloka dok se LeBron James otišao na 2-0 kao kapetan, s obzirom da se prošle godine NBA All-Star Game promijenila u formu drafta. Durant se isplatio kao Jamesov broj 1 u ukupnom izboru.

“Sve je to slatko za mene”, rekao je Durant kad je zamoljen da uporedi nagradu sa drugim uspesima u karijeri.

“Mislim, teško je rangirati. Sve je posebno. Ali cool je biti tamo s nekim od najboljih igrača koji su ikada igrali igru, a osvojiti MVP ovdje pred mojom obitelji i prijateljima je prilično slatko.”

Durant, za kojeg se ne očekuje da se uključi u posljednju godinu svog ugovora, vrijedan 31,5 milijuna dolara, zajedno s Warriorsima i umjesto testiranja slobodne-agencije ovog ljeta, pitali su se da li ima nekih suigrača, u timu LeBron sa kojim je posebno uživao igrati.

Nekoliko njegovih suigrača – Kyrie Irving , Kawhi Leonard i Klay Thompson – ovog ljeta će takođe testirati slobodnu-agenciju. Džejmsov tim, Los Angeles Lakers , imaće prostor za plaću da potpiše max slobodnog agenta Durantovog kalibra.

“Svako od njih”, reče Durant, ne nudeći nikakve tragove. “Mislim da svaki od ovih momaka, možete se odnositi prema njima na drugom nivou. Mnogi od ovih momaka dolaze iz iste pozadine i istih okolnosti, tako da se s njima odnosite na drugom nivou. Sve naše vještine se podudaraju jedna s drugom. Dakle imate momke koji mogu da igraju četiri pozicije, tako da vam ne smeta da sedite u ćošku i čekate da vam lopta dođe za 3.

“Dakle, ne morate stvarno previše da radite kada igrate sa toliko velikim igračima. Možete uraditi ono u čemu ste najbolji.”

Durant je imao 4/4 sa terena (3/3 od 3) u četvrtoj četvrtini dok je ekipa LeBron odmakla.

Na poluvremenu, s tim da je LeBron zaostajao za 13 poena, James je pitao trenera Mikea Malonea da li bi on i njegovi saigrači mogli napustiti svlačionicu kako bi vidjeli kako je reper J. Cole obavio svoj nastup na poluvrijemenu.

“Rekao sam, slušaj, pustit ću te da gledaš koncert ako obećaš da ćeš se vratiti u tranziciju”, rekao je Malone. “LeBron je izgovorio moje reči, gledali su koncert i izašli su i odigrali sjajno.”

Tim LeBron dozvolio je 69 poena u drugom poluvremenu nakon što je dozvolio 95 poena u prva dva kvartala.

“Trener Malone je rekao da je rekord (za dozvoljene bodove) 194, a mi ne želimo da nam to natovare”, rekao je Durant, otkrivajući još jednu taktiku motivacije trenera Denver Nuggetsa. “Dakle, mislim da su se momci samo privijali i htjeli pobijediti nakon nekog vremena.”

NBA All-star vikend Giannis Press MVP

Curry, koji je igrao za Team Giannis, postigao je 17 poena na 6/23 gađanju (4/17 od 3), dodajući devet skokova i sedam asistencija.

Damian Lillard , koji je postigao devet od svojih 18 poena u trećem kvartalu kako bi pomogao u povratku zajedno sa Durantom, zamoljen je da procijeni Durantov učinak s obzirom na to koliko je bio u vijestima ove sezone – od komentara da zvijezde ne žele igraju sa James-om do gađanja novinara zbog nagađanja da bi mogao da se pridruži New York Knicksu ovog ljeta.

“Mislim da vijesti nisu imale nikakve veze s tim”, rekao je Lillard. “Mislim da svi znamo kakav je on igrač. U ovoj igri, on pogađa veliki udarac nakon velikog udarca. Mislim da je to najvažnije. Znamo da je on igrač na vrlo, vrlo visokom nivou, i iz druženja s njim, vidiš da je on samo običan momak.

“Dakle, mislim da čujete ljude kako govore stvari o njemu i sve te stvari, ali i vi želite iskrenu osobu. Tako da mislim da ljudi moraju da odaberu njega. “

Video: NBA ALL-STAR MATCH HIGHLIGHTS

Comment here