LifestyleVijesti

Kiseljačanke Lejla Nuhić i Ajla Šarić radile za slavnu Beyonce

Slavna Beyonce objavila je spot za singl “Spirit” s njenog novog albuma “The Lion King: The Gift”. Nakon pjesme iz filma “Kralj lavova” koja je imala svjetsku premijeru, snimljen je i spot, a najzanimljiviji dio priče dolazi iz Bosne i Hercegovine. Naime, upravo u ovom spotu slavna Queen B nosi Werkstatt nakit koji su ručno izradile Lejla Nuhić i Ajla Šarić iz Sarajeva.

Lejla i Ajla već četiri godine izrađuju odvažne, urbane i skulpturalne komade nakita od cinka i mesinga. Inspiraciju pronalaze u drugim umjetničkim formama kao i kolaboraciji, kroz eksperimente sa različitim materijalima, tehnikama i tehnologijama.

“Beyonceina stilistica je kontaktirala Borisa, jer je on dizajnirao haljinu koju je ona nosila u spotu ‘Spirit’. Nakon toga, Boris je nas iz Werkstadtt studija pozvao da radimo dio haljine koji ide uz naš nakit. Veoma nam imponira da Beyonce nosi naš nakit i to je ogroman uspjeh za nas. Ne znam kakav uspjeh ima nakon ovoga, presretni smo. Još smo u šoku, stižu nam reakcije sa svih strana”, kaže Nuhić.

Izvor: Klix

Comment here