BiHVijesti

Kiseljak: Dom zdravlja bogatiji za dva sanitetska vozila

U Kiseljaku je danas obavljena svečana primopredaja dva nova sanitetska vozila koje je za potrebe naručitelja Dom zdravlja isporučo Kubat automobile d.o.o.

Dva sanitetska vozila nabavljene su vlastitim novcem a ukupna vrijednost iznosi 55.000,00 KM. “U planu je da u potpunosti obnovimo vozni park sanitetskih vozila kako bih naša usluga bila na najvišoj razini.

Ova vozila su namijenjena za teške bolesnike i za osobe koje su nastradale u nesrećama, a kako znamo o životu odlučuju prije svega trenutci pružanja pomoći od mjesta nesreće pa sve do ustanove u koju se prevozi, pa smo sigurni da će ova vozila zasigurno pomoći u spašavanju života.

Ona su opremljena najsavremenijom aparaturom za pružanje prve pomoći i održavanje života do bolnice, a osim kvalitetne aparature najvažnije je kvalitetno osoblje”, kazao je za kiseljak.info ravnatelj dr. Nino Baban ističući kako Dom zdravlja Kiseljak ima Kvalitetno osoblje, a sada je tu i suvremena aparatura.

Vozila su opremljena savremenim uređajima za održavanje života u hitnim slučajevima: uređajem za mjerenje tlaka, kisikom, modernim imobilizacijskim sredstvima koji se koriste za prijevoz teško ozlijeđenih pacijenata, liftom sa invalidskim kolicima, krevetom sa podesivim hidrauličnim postoljem, hladnjakom, klimatizacijom i drugom opremom.

U upravi Doma kažu da su, zahvaljujući inicijativi, potpori i zalaganju Upravnog vijeća i direktoraa Babana, proteklih mjeseci ostvarili nekoliko vrijednih projekata kao što su pokretanje Centra za mentalno zdravlje u punom kapacitetu te uređenje sanitarnih čvorova u istom, pokretanje laboratorijskih pretraga u područnim ambulantama Brestovsko, Gromiljak i Brnjaci te uređenje parkirališta ispred područne ambulante Brestovsko.

Također su najavljene investicije izgradnje nove zgrade doma zdravlja, rekonstrukcija područne ambulante Bilalovac te nabava novog ultrazvučnog aparata u vrijednosti 60.000,00 KM, koji uskoro treba biti isporučen.

Comment here