Lifestyle

Kiseljak ima državnu prvakinju u muškom šišanju: Svijetla budućnost pred srednjoškolkom

“Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu” citat je svima dobro poznat no nažalost rijetki imaju mogućnost živjeti sukladno istom.

No jedna od onih koja će ljubav prema određenom zanatu sigurni smo pretvoriti u uspješan posao i jednog dana i karijeru je petnaestogodišnja Melani Musić iz Kiseljaka (Bilalovac-Hrastovi).
Naime, Melani od malih nogu ima želju biti uspješna frizerka i sudeći prema trenutnim postignućima to će joj itekako poći za rukom.
Za razliku od velikog broja svojih vršnjaka koji će pod svaku cijenu upisati neki fakultet ne bi li si diplomom osigurali posao, Melani ni sekunde nije požalila što je upisala trogodišnju školu jer je uvjerena da je biti frizerkom, njen životni poziv.

Premda je tek drugi razred frizerske škole u Srednjoj školi Fojnica u Kiseljaku Melani već sad svaki slobodan trenutak koristi kako bi se usavršavala i stekla dodatnu praksu.

Tako osim nastavnim planom i programom propisanih sati prakse, Melani i dodatno na razne načine osigurava sebi prijeko potrebno iskustvo a za svoj trud i rad je već bile višestruko nagrađivana.

Tako je prije mjesec dana nastupila na državnom otvorenom prvenstvu u Tuzli u organizaciji Saveza frizera BiH i osvojila 4. mjesto (top 5 od 27 natjecatelja). Nastupila je u kategoriji muškog šišanja Low Fade i oduševila nazočne kako svojom izvedbom ali i godinama koje joj nisu bile prepreka da snage odmjeri i sa starijim i iskusnijim natjecateljima.

Osim Tuzle, prije par dana je nastupila i u Sarajevu na državnom natjecanju Akademije Brezar iz Sarajeva te ovoga puta osvojila prvo mjesto. Njen uspjeh je time veći jer je nastupila kao jedina srednjoškolka na natjecanju i pobijedila u kategoriji muškog šišanja Fen Care.

Osim razrednice Slavice Radat koja je podržava jer na natjecanjima uglavnom i sudjeluje preko škole, “šefa” Alena Demirovića kod kojeg u Sarajevu obavlja praksu,  najveća podrška joj je majka koja je u potpunosti podržava i pomaže u ostvarenju njenih snova s obzirom da sve ove izvannastavne aktivnosti iziskuju puno vremena ali i financijskih izdataka.

Kada je riječ o planovima za budućnost, Melani ima velike planove glede nastavka obrazovanja i usavršavanja, od završetka srednjoškolskog obrazovanja do Akademije za frizere a svakako planira jednoga dana nastupiti i na Europskom prvenstvu.

Izvor: ARTinfo

Comment here