Vijesti

KO DF SBK: Osuđujemo sraman čin Etno sela „Čardaci“ usmjeren protiv države BIH i njenih građana

U nastavku prenosimo saopćenje KO DF SBK

U Etno selu „Čardaci“ u Vitezu izgrađena je fontana s vodenom površinom u obliku granica BiH, oko koje stoje tri kipa koja uriniraju u vodu.

Na Facebook Etno sela “Čardaci” objavili su saopćenje u kojem kažu da je instalacija, punog naziva “SLOGA” inspirirana skulpturom Davida Černija “Čůrající postavy”, ali i životima svih nas.

KO DF SBK smatra kako je ovo dobro osmišljenja provokacija od strane onih koji Bosnu i Hercegovinu, jedinu nam domovinu, mrze i koji žele da je na svaki mogući način omalovaže kao i da nastave napade na nju.

Smatramo da je aposlutno dozvoljeno kritikovati vlast, političke stranke, političare ali je nedopustivo svako ponašanje, govor, radnje, djela itd. usmjereno protiv Bosne i Hercegovine kao države.

Mnogi građani Bosne i Hercegovine su dali sebe, a dobar njih i svoje živote na odbrani cjelovite Bosne i Hercegovine od onih koji su je željeli uništiti u proteklom ratu.

Opravdano smo zabrinuti zbog izgradnje sramne fontane iz razloga što je se nedaleko od fontane, svega par kilometara, desio jedan od najvećih zločina u agresiji na Bosnu i Hercegovinu počinjen od strane pripadnika HVO-a  u selu Ahmići za kojeg su neki počinioci (ali ne i svi nažalost) odgovarali pred Haškim tribunalom.

KO DF SBK poručuje Etno selu „Čardaci“ i svim onim zlonamjernim građanima da NISMO SVI ISTI i da nikad nećemo ni biti. Nedozvoljavamo da neko izjednačava one koji vole Bosnu i Hercegovinu i one koji je mrze i nastoje da je unište na svaki mogući način.   

PRESS KO DF

Comment here