Vijesti

Ko je zapalio garažu i automobil efendiji Pašiću u Kiseljaku? Pitanje za MUP SBK

U mjestu Duhri kod Kiseljaka dana 21.09.2017. godine zapaljena je garaža i automobil imama Mustafe ef. Pašića. Incident se desio u ponoć, a automobil se nalazio u garaži ispod stana u kojem su spavala djeca.

Prošle su skoro dvije godine od navedenog incidenta i do danas se ne zna ko je počinitelj navedene paljevine automobila i garaže.

MUP SBK se još uvijek nije oglasio po ovom događaju, niti su iznijeli bilo kakve informacije u vezi sa ovim događajem.

Zanimljivo je da poslije velike pompe o ovom događaju (političkih aktera) ni Medžlis islamske zajednice se ne izjašnjava niti vrši pritisak na MUP SBK da se počinitelj otkrije. Nakon ovog događaja efendija Pašić se preselio u Sarajevo gdje danas živi i radi kao imam.

Treba napomenuti da je ovaj incident izazvao velike nacionalne tenzije, jer su mnogi politički akteri nastojali da ovaj događaj predstave kao “nacionalna mržnja i sl”.

Srednjobosanski kanton je specifičan sam po sebi i mnogi nastoje da naprave vještački sukob između hrvata i bošnjaka, a posljedni slučaj u Gornjem Vakufu Uskoplju je svakako dobar primjer kako neki pojedinci nastoje da naruše suživot u ovom kantonu. Zbog ovakvih situacija MUP SBK mora brže reagovati i otkrivati počinitelje te na taj način uspostaviti mir i sigurnost u ovom kantonu.

Comment here