Vijesti

Ko stoji iza molotovljevih koktela bačenih na sedam sportskih kladionica u Gornjem Vakufu?

Nepoznate osobe sinoć su na području Gornjeg Vakufa  u sedam sportskih kladionica bacile boce sa benzinom koje su izazvale  požare, te je na objektima pričinjena materijalna šteta. 

To  je policiji prijavljeno oko 2.40 sati, te su policajci odmah nakon toga  izašli na mjesto događaja. Oni su potvrdili navode prijave, te  pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

– Na lice mjesta izašli su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji  Vakuf koji su ugasili vatru. U saradnji sa nadležnim kantonalnim  tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU  Bugojno izvršili su uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju i  druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenih događaja – navodi se  u saopćenju MUP-a Srednobosanskog kantona. 

Prema nezvaničnim informacijama, piromani su na kladionicama razbijali staklo, te untura navodno ubacivali molotovljeve koktele.

U tri kladionice, kako saznajemo, nije pričinjena veća šteta, budući  da su boce sa benzinom najvjerovatnije pale na pločice i vatra se nije  dalje širila. U ostale četiri kladionice, vatra je zahvatila dijelove  objekata pri čemu je nastala materijalna šteta. 

Kako saznajemo, ove kladionice su udaljenje jedna od drugih, a neke od njih se nalaze van gradskog područja. 

Comment here