Sport

Koje promjene je Solskjer napravio od dolaska u Manchester United?

Šta je sve Gunar promenio u odnosu na prethodnika, zbog čega igrači djeluju potpuno drugačije na terenu?
Solskjer je od dolaska dobio devet i remizirao u jednom meču.
Ovih pet stvari su drugačije u Junajtedu od dolaska Solskjera:

  1. Solskjer je promjenio stil igre, igrači su napadački orjentisani, a Pogba je ključ u toj transformaciji. Igra mnogo više naprijed odmah iza napadača, što je omogućilo Ereri i Matiću da igraju u tandemu i kvare igru protivnika. Erera koga smo rijetko viđali u timu igra najbolji fudbal u karijeri, a njegova borbenenost na terenu je promenila svijest tima. Rasffhord igra na mjestu koje mu najbolje odgovara u samom špicu, dobija prednost u odnosu na Lukakua, Murinjo je Engleza gurao po strani, što mu nije odgovaralo.
  2. Uspio je da izvuče najbolje od igrača pristupom fudbalerima, mirnoćom i insistiranjem da su privilegovani što igraju za tako veliki klub. Razgovori sa igračima su od Lindelefa napravili novog čovjeka, a sada slično radi da vrati i Baija u formu. Njih dvojicu vidi kao štoperski tandem, iako su samo tri puta počeli zajedno u poslednja dva mjeseca.
  3. Solskjer ima mnogo bolji odnos sa medijima priča mnogo manje i ne šalje otrovne strelice na konferencijama za štampu. Radi sve pto je potrebno da unese mir u ekipu, ne pravi dramu što je Marsijal zakasnio da se vrati iz Francuske, ali i kada je nezadovoljan nečijom partijom, recimo Fereire protiv Barnlija, ili Sančeza u Lesteru, nema teških reči i javnih optužbi. Nema obračuna sa igračima.
  4. Mnogo je pozitivniji od prethodnika, uzor na Aleksa Fergusona je jasan, on izaziva veći respekt od Murinja kod igrača jer je spreman da se uvek pozove na pobjedničko iskustvo kao igrač, ali i da podsjeti svlačionicu da je fudbal igra i da bi trebalo da uživaju što imaju priliku da nastupaju na “Teatru snova”. Skinuo je pritisak sa igrača i to za sada daje rezultate. Tim je očito spreman da se bori za njega.
  5. Norvežanin mnogo više poklanja pažnje članovima stručnog štaba, mnogo je spremniji na saradnju. MekKena i Kerik koje je Murinjo promovisao prošlog ljeta sada dobijaju mnogo više prostora da iznesu svoje ideje, a povratak Majka Filana je jasno sjena Ser Aleksa i iskustvo koje mu je potrebno. Tu je i Mark Dempsi koga vodi sa sobom, dakle ima dvojicu mlađih i dvojicu iskusnijih od sebe, pa i više uglova za posmatranje problema. Po prirodi je mnogo spremniji da sasluša i usvoji savjet, pa je i to veliki plus u odnosu na Murinja.
  6. Ole je sjajan potez, navijači i igrači navijaju da dobije stalan posao, ako eliminiše PSŽ to je gotova stvar, posebno je zanimljivo da učestvuje u pravljenju planova za ljetnji prelazni rok, iako nije sigurno da će ostati trener.

Comment here