LifestyleTehnologija

Kompanija Samsung Electronics proširila je svoju novu liniju Galaxy nosivih uređaja

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoju novu liniju Galaxy nosivih uređaja sa pametni satom Galaxy Watch Active, Galaxy Fit/Galaxy Fit te narukvicama za praćenje aktvnosti i Galaxy Buds bežičnim slušalicama.

Ovi uređaji napravljeni su za različite stilove života i idealni za sve korisnike.Galaxy Watch Active satSvi oni koji žele svakodnevno živjeti zdravije, Galaxy Watch Active je savršen izbor. Galaxy Watch Active dolazi sa novim sportskim dizajnom – tanak, lagan i svestran, što olakšava održavanje uravnoteženog načina života. Atraktivan, minimalistički dizajn je jednostavan za korištenje. 

Galaxy Watch Active ima holistički pristup praćenju svega što vam je najvažnije. Praćenje vježbi, spavanja, stresa i zdravstvenih funkcija čine Galaxy Watch Active vašim ličnim trenerom. 

. Galaxy Watch Active je kompatibilan sa Android-om i iOS-om i nudi treniranje u realnom vremenu, praćenje aktivnosti u zatvorenom ili na otvorenom, te sadrži popularne aplikacije kao što su: Under Armour, Spotify i Strava. Možete koristiti svoj glas kako bi kontrolisali Galaxy Watch Active pomoću Bixby glasovnih mogućnosti koje vam omogućuju da upućujete pozive ili šaljete poruke bez uzimanja telefona.


Galaxy Fit i Galaxy Fit e  narukviceGalaxy Fit i Galaxy Fit e narukvice podržavaju aktivan stil života. Jednostavni su i udobni za nošenje tokom cijelog dana.

Galaxy Fit i Galaxy Fit e automatski počinju da prate vašu aktivnost kada hodate, trčite, vozite bicikl, veslate ili započinjete opći trening. Također, ručno možete odabrati više od 90 različitih aktivnosti u Samsung Health aplikaciji na pametnom telefonu, a Galaxy Fit / Galaxy Fit e će automatski početi pratiti vaš odabrani trening. 

Sa Galaxy Fit i Galaxy Fit e možete lako komunicirati u pokretu, zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom UX-u i pametnom korisničkom pristupu. Možete primati poruke ili funkciju koja uključuje informacije sinkronizirane direktno sa pametnog telefona – poput alarma, kalendara ili vremena – bez ikakvog dodira s telefonom. Kada putujete u novu vremensku zonu, vaša Galaxy Fit narukvica će također automatski prikazati dvostruki sat kako bi vam bilo lakše upravljati rasporedom. Oba uređaja su vodootporna od 5ATM , tako da mogu ići s vama od tuša do bazena. 


Galaxy Buds bežične slušalice

Galaxy Buds su ultimativne slušalice bez kabla za one koji žele neometano povezano iskustvo u pokretu. Sa svojim zaista udobnim oblikom, jednostavnim upravljanjem, jasnim i pametnim zvukom i kompaktnom veličinom – oni su svakodnevni pratilac vašeg životnog stila.

Galaxy Buds nude vrhunsko iskustvo slušanja sa zvukom AKG-a. Poboljšani ambijentalni zvuk vam omogućuje da čujete okolinu jasno, čak i dok se nalaze u vašim ušima, tako da možete ostati svjesni okoline u isto vrijeme dok telefonirate ili slušate svoje omiljene melodije. Premium zvuk se proširuje i na zvuk vašeg glasa. Adaptivni dvostruki mikrofon sadrži jedan unutrašnji i jedan vanjski mikrofon u svakoj slušalici, tako da možete jasno izraziti svoj glas i u bučnim i tihim okruženjima.

Ove bežične slušalice stvorene su da prate korisnike cijeli dan, s do šest sati Bluetooth prijenosa i do pet sati razgovora. Osim toga, kada se napune u njihovoj kompaktnoj torbici za punjenje rade i do sedam sati, a na 15-minutnom brzom punjenju Galaxy Buds radi čak 1,7 sati. Zahvaljujući bežičnom punjenju i dijeljenju napajanja između uređaja, svoje bežične slušalice također možete napuniti s Galaxy S10, Galaxy S10e ili Galaxy S10+, najnovijim Samsung pametnim telefonima. 

Galaxy Buds se integrira sa Bixby-em na najnovijim Galaxy mobilnim uređajima, tako da možete brzo aktivirati svog inteligentnog pomoćnika, a da pri tome ne dodirnete telefon. Jednostavno upotrijebite svoj glas za upućivanje poziva, slanje tekstualnih poruka ili provjeru trajanja baterije vaših slušalica.

Comment here