Magazin

LEJLA MOTORUGA: Nikad ne odustajte

On ima 34 godine. Već kao malo dijete osjetio je ogromnu strast za fudbalom. Tadašnji dječačić koristio je svaku priliku da igra nogomet s prijateljima.


Kada je imao deset godina, mladi dečko započinje svoju karijeru u jednom domaćem fudbalskom klubu. On je toliku želju imao da igra fudbal i igrao je najbolje što je mogao. 


Poslije potpisuje profesionalni ugovor sa jednim domaćim fudbalskim klubom. To je za njega bio period nepravde. Tadašnji trener tog Kluba je sve činio da talenat tog dečka ostane skriven.

Također je bio izložen verbalnom vrijeđanju i ismijavali su ga.

Često je zbog takvog nepravednog ponašanja bio tužan. On je samo htio da uspije u onome što voli.

Tada mu je izgledalo kao da mu se sve ruši, a ustvari se baš sve sastavljalo. Ovo što mu se desilo bilo je za njega najbolje što mu se moglo ikada desiti. 


Nakon nekog vremena došlo je do preokreta kompletne situacije, primjećen je od jednog stranog trenera koji ga je poveo sa sobom u drugu državu. Od tog trenutka najveći san se za njega počinje ispunjavati.


Momak kojeg su ismijavali tada, danas je jedan od najtraženijih i najboljih fudbalera na svijetu. Danas igra u jednom od najboljih fudbalskih klubova u Evropi.


Čovjek je ostvario svoj najveći san. Na početku svoje karijere, on je htio da bude maksimalno iskorišten igrač. Taj domaći Klub ga (hvala Bogu) nije htio, zato ima klubova koji su ga htjeli….


Nije nikad odustao, iako mu nekad nije lahko bilo. Borio se! 


Ako vam se neke stvari nisu ispunile, to ne znači da neće doći. To možda samo znači da će doći u većem “obimu”.

Comment here