SportVijesti

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo nagradio FK Sarajevo za duplu krunu

arhiv

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić upriličio je danas prijem za stručni tim i nogometaše Fudbalskog kluba Sarajeva, koji su sve svoje navijače obradovali osvajanjem duple krune, Kupa Bosne i Hercegovine i Premijer lige BiH.

Ovom prilikom, trener Husref Musemić zahvalio se ministru Kuriću na podršci koju od svog dolaska na čelo resornog ministarstva daje ne samo njihovom klubu, nego se istinski zalaže za uspjeh kako individualnog, tako i ekipnog sporta u Kantonu Sarajevo.

“Pratimo vaš rad i posebno nam je drago što smo opravdali vaše povjerenje, a trudit ćemo se da budemo još bolji jer u sportu nema ‘minulog rada’, uspjesi se brzo zaboravljaju i mora se gledati unaprijed”, istakao je Musemić.

Igrači su poručili kako im je drago što je ministar Kurić prepoznao značaj ekipnih sportova i uvijek je spreman da im pomogne, a oni će nastojati da osvajaju još bolje rezultate.

Ministar Kurić je potcrtao kako je ponosan na rezultat Fudbalskog kluba Sarajevo, koje je ostvarilo historijski uspjeh, a posebno se zahvalio i navijačima bez kojih ova dupla kruna ne bi bila moguća.

“Pristalica sam kako se u bilo kojem segmentu društva zalaganje i trud moraju poštovati. Ovo društvo je zaboravilo da prepoznaje vrijednosti, zbog čega su godinama oni koji prave rezultate, kao i oni koji to ne čine u istoj ravni. To se mora promijeniti”, poručio je ministar Kurić, te dodao kako se nada da će i SFK 2000 Sarajevo biti osvajači duple krune.

Naveo je i da će i u buduće, pored nagrada, nastaviti pomagati klubovima, i pratiti ih na evropskim takmičenjima.

Comment here