PolitikaVijesti

Ministar Podžić se sastao sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Nj.E. Ji Pingom

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio je u petak, 6. marta 2020. godine u posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Nj.E. Ji Pinga i vojnog atašea NR Kine u BiH brigadira Luo Tiefenga, sa kojima je razgovarao mogućnostima proširenja bilateralno odbrambene saradnje i aktuelnim pitanjima.

Ministar Podžić je izrazio dobrodošlicu ambasadoru NR Kine u Bosni i Hercegovini Nj.E. Ji Pingu, te kazao da su odnosi između dvije zemlje prijateljski i da nemaju otvorenih pitanja. Također, izrazio je riječi podrške i saosjećanja NR Kini u borbi sa epidemijom korona virusom.

Ministar Podžić je istakao da dvije zemlje imaju veoma dobru saradnju u oblasti odbrane, kao i sveukupnu saradnju koja je u porastu i važan je pokazatelj prijateljskih odnosa. Zahvalio je na kontinuiranoj pomoći koju NR Kina pruža u jačanju i modernizaciji Oružanih snaga BiH, izdvojivši značaj donacije inžinjerijskih mašina koje će doprinijeti većoj operabilnosti OS BiH, donaciju Vojnom orkestru OS BiH i školovanje pripadnika OS BiH na kursevima u NR Kini.

Ambasador Ji Ping zahvalio se ministru Podžiću na prijemu i prenio mu pozdrave od ministra odbrane NR Kine. Izrazio je zadovoljstvo sveukupnom dobrom saradnjom dvije zemlje na ekonomskom, političkom i kulturnom planu, kao i u segmentu odbrane. Naglasio je da će se zalagati za nastavak i razvijanje saradnje u oblasti odbrane kroz konkretnu podršku projektima modernizacije i obuke personala OS BiH.

Comment here