BiHVijesti

Na ahiret preselio Džemal Džek Softić-književnik i novinar iz Kiseljaka

Književnik, novinar, humorista, humanista, tekstopisac, organizator i voditelj različitih kulturno-zabavnih i drugih manifestacija, recenzent…, ali prije svega dobar drug i prijatelj koji je, u svako doba drugima, spreman priteći u pomoć. Svoje pjesme, aforizme, epigrame i druge humorističke priloge objavljivao je u brojnim bosanskohercegovačkim listovima, radio i televizijskim emisijama, portalima, a na brojnim estradnim i humanitarnim priredbama, kao voditelj i humorista, uspješno je zabavljao publiku.

Pored knjige aforizama i epigrama „Džekizmi“ iza njega su i autorska djela sa sličnom tematikom: „Trn u rahatlokumu“, „Iskren smijeh nije grijeh“, „Veseli ljudi bolje vide“, “Ako ste bistri nemojte mutiti vodu“, „Postani bolji čovjek“… Zastupljen je u „Antologiji EX YU aforizama“, a kao koautor i u knjigama poezije „Bobarsko biserje“ i „Pjesme plavih zvijezda“. Napisao je i vlastitu zbirku poezije „I kad odem, ostat ću“. Mnogi njegovi stihovi obučeni su u muzičko ruho i nalaze se u repertoaru brojnh estradnih zvijezda, a neke od pjesama prevedene su i na Romski jezik.

Džemal se u posljednje vrijeme borio sa bolešću i nažalost nije uspio u toj borbi. Džemal je jutros preselio na bolji svijet.

Mjesto i vrijeme dženaze će biti naknadno objavljeno.

Comment here