Putovanja

Najčudniji restorani na svijetu

najcudniji-restorani

U nastavku upoznajte neke od najčudnijih restorana koje krasi zanimljivo i pomalo neobično okruženje te ludo serviranje jela.

 

Maldivi – Ithaa restoran ispod mora

Ithaa restoran na Maldivima je prekrasan, intiman restoran koji se nalazi 5m ispod površine mora te nudi 180-stepeni panoramski pogled na morsko prostranstvo Maldiva i životopisne koraljne vrtove.

Riječ je o vrlo malom restoranu sa samo 14 sjedećih mjesta.  Restoran  je izgrađen od stakla, a procjenjuje se da je njegov životni vijek 20 godina. U svojoj ponudi ima brojne delicije, gurmanska i morska jela.

Novi Zeland – Redwoods  Treehouse, kućica na stablu

Zanimljiv restoran koji se nalazi nedaleko od mjesta Warkworth.

Restoran se nalazi na visini od 10m iznad tla u maloj kućici na drvetu. Nudi modernu i jedinstvenu gastronomsku uslugu.

Inovativni akrilni prekrivači štite restoran od iznenadnog vjetra, oluje i kiše.  Dok se sistem osvjetljavanja može prilagoditi željama gostiju, od diskretnog i romantičnog do izgleda novogodišnje jelke.

New York –  “Ninja selo”

Nesvakidašnji restoran “Ninja selo” postaje sve privlačniji posjetiocima New Yorka.

Restoran je dizajniran u stilu podzemnog i mračnog labirinta i špilje. Osim dobre gastronomske ponude plijeni pažnju s konobarima odjevenim u ninja ratnike koji izvode vratolomije.  Prosječan obrok u “Ninja” restoranu košta 75 dolara. 

Kanada, SAD, Australija, Francuska… – Večera na nebu

Imaš apetit za velike visine? Jednima možda zastrašujući prizor, a drugima neostvarena želja, večera na nebu postaje glavna atrakcija za sve gurmane i ljubitelje visine.

“Večera na nebu” je koncept koji se “rodio” u Belgiji. Restoran koristi dizalicu za podizanje obroka na visinu od 45 metara. Danas se ovaj koncept nudi u čak 15 zemalja.

Restoran ispod zemlje u Keniji

Restoran Pećina Ali Barbura (Ali Barbour’s Cave) se nalazi na 30 kilometara udaljenosti od grada Mombasa u Keniji, pored pješčane plaže Diani.

Sama pećina Ali Barbura u kojoj se nalazi restoran je stara između 120.000 i 180.000 godina. Restoran je inače smješten na 10 metara ispod površine zemlje. Međutim, sjedenje u ovom restoranu nije mračno iskustvo zahvaljujući prirodnom otvoru na pećini i sunčevim zracima koji se probijaju do stolova.

Comment here