MobiteliVijesti

Najlakši način snimanja zaslona na smartfonu s Androidom?

snimanje zaslona

Više je načina kako snimiti screenshot na pametnom telefonu s Googleovim operativnim sistemima. Odaberite koji od ovih pet vam najbolje odgovara.

Donosimo pregled najčešće korištenih načina kako snimiti zaslon na smartfonu s Androidom i nekoliko aplikacija koje vam u tome mogu pomoći.

Upotrijebite tipke

Pritisnite i zadržite pritisak na tipkama za uključivanje/isključivanje i stišavanje zvuka zajedno. Pojavit će se kratka animacija nakon koje će uslijediti potvrda u traci za obavijesti kako ste snimili zaslon. Možda vam neće poći za rukom iz prve, ali nemojte odustati. Ako koristite Android Pie naći ćete tu opciju i u meniju među prečicama do aplikacija.

Upotrijebite fabričke prečice

Ne koriste svi uređaji standardni postupak za Android. Primjerice, na Samsungovim uređajima treba pritisnuti tipku za uključivanje i Home skupa. Idući koraci su identični. Na drugim modelima naći ćete dodatne mogućnosti. Recimo, Sonyjevi smartfoni omogućit će vam pristup meniju s opcijama ako pritisnete tipku za uključivanje/isključivanje.

Rootajte svoj Android

Na ranim izdanjima Androida nije bilo moguće koristiti aplikacije za snimanje zaslona bez rootanja pametnog telefona. Bila je to sigurnosna značajka osmišljena kako bi spriječila zlonamjerni softver u špijuniranju i krađi osjetljivih informacija. To ograničenje možete zaobići ako rootate svoj Android i zatim instalirate neku od brojnih aplikacija u trgovini Play koje omogućavaju snimanje zaslona. Ipak, nemojte se upuštati u ovo ako niste u potpunosti sigurni kako znate što radite.

Instalirajte aplikacije

Za snimanje zaslona možete upotrijebiti aplikaciju kao što je Screenshot Easy (koja, između ostalog, nudi više načina kako to učiniti) ili Super Screenshot (besplatna je i nema oglasa, a nudi više zanimljivih mogućnosti poput dodavanja teksta i filtera).

Šta ako imate stariji Android?

Ako koristite smartfon s izdanjem Androida starijim od 4.0 Ice Cream Sandwich, vjerojatno najbolja opcija za nerootane uređaje je Android SDK. Malo je nezgodan za postavljanje, ali možete se na njega osloniti. Preuzeti ga možete na službenoj web stranici Androida.

Izvor: www.tportal.hr

Comment here