KošarkaSport

NBA All-Star 2019 – Novosti, Timovi, Raspored, Rezultati

NBA-All-Star-2019-Novosti,-Timovi,-Raspored,-Rezultati

Za NBA All-Star 2019 meč je ostalo još samo nekoliko sedmica , a mi vam donosimo sve informacije od rasporeda do konačnog finalnog dvoboja. Evo šta sve trebate znati o All-Star vikendu koji će se održati u Charlotte-u, Sjeverna Carolina:

All-Star rezerve su otkrivene

Treneri su napravili selekciju svojih rezervi za All-Star 2019, a sada je ostao bazen od 24 igrača za kapetana LeBron James-a i Giannis Antetokounmpo-a. U noći drafta (7. februar, prenos na TNT) oni će prvo izabrati igrače koji će poćeti meč prije nego što pređu na 14 rezervi. Također ove godine je došlo do promjene pravila pa će kapiteni poslije izbora prve petorke i rezervi preći u novo dodato treće kolo sa specijalnim izborom Dwyane Wade-a i Dirk Nowitzki-og, bez obzira na pripadnost konferenciji.

Kako su izabrani kapetani, starteri?

10 startera je odabrano kombinacijom glasova: 50% od navijača, 25% od igrača i 25% iz košarkaških medija. Dva startera sa najviše glasova iz svake konferencije – James sa Zapadne konferencije i Antetokounmpo sa Istočne konferencije – imenovani su kapetanima.

Wade, Nowitzki su dodatni roster

Dwyane Wade i Dirk Nowitzki će dobiti posljednji trenutak All-Star Game slave pošto je NBA povjerenik Adam Silver najavio da će svaki od njih biti poseban dodatak pored 24 igrača koji su već odabrani.

Ključni datumi
Draft kapetana za sve zvijezde: 7 februar
All-Star vikend: 15-17 februar

Lokacija
Spectrum Center, Charlotte

Comment here