BiHVijesti

Novi fizički napad u osnovnoj školi ”Đurđevik”: Ovaj put nastavnica bosanskog jezika nasrnula na direktoricu

U Osnovnoj školi ”Đurđevik” kod Živinica u četvrtak se u vrijeme nastave odigrao fizički obračun u kojem je nastavnica bosanskog jezika Deniza Aljić, koja je, fizički nasrnula na direktoricu škole Amelu Mehmedović.

Nakon napada, Mehmedović je završila u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice, gdje su joj ljekari uradili EKG, odredili terapiju i naložili da u petak snimi pluća.

Radni kolektiv, ali i učenici i ranije imali problema s Aljić.

– Prošle godine je fizički napala dvoje učenika i zbog toga je bio pokrenut disciplinski postupak.

U ovoj školskoj godini je već verbalno napala Komisiju za ocjenjivanje i tada me pokušala udariti šakom, ali nije uspjela. Potom je verbalno napala sekretaricu škole, koja je nakon napada završila u Hitnoj pomoći – govori direktorica Mehmedović i nastavlja

Škola je dobila sudski nalog da napravi administrativnu zabranu, odnosno da se ovoj kolegici odbija od plaće zato što nije plaćala komunalne usluge. Objašnjavala sam joj kako smo to dužni uraditi, jer je u nalogu navedeno da će škola, kao odgovorno lice, biti kriva za nepoštivanje sudskog naloga.

Ona je počela vikati i pitati zbog čega nismo čekali da se ona žali, ali nije željela čuti da smo obavezni da postupimo prema nalogu suda. Kada je blagajnica napustila kancelariju, i ona je krenula prema vratima. No, naglo je stala, a potom pritrčala do mene i jako me udarila u grudni koš – kaže direktorica Mehmedović.

Comment here