BiHVijesti

AQUACLEAN: Od Start Up-a do vodeće firme za dubinsko čišćenje

AquaClean tim je nastao u decembru 2015. godine i već 3 ipo godine uspješno posluje. Supružnici, Alma Džananović po zanimanju magistar farmacije, i Amel  Džananović  profesor sporta pokrenuli su 2015 start up dubinskog čišćenja.

Naime njihov sin Hamza se borio sa atopijskim dermatitisom, pored standardnih metoda i terapija liječenja  tražili su i alternativne načine za liječenje svoga sina.

 Upravo u  tom periodu su prvi put naručili uslugu dubinskog čišćenja stana, te su shvatili da se nakon provedenog čišćenja zdravstveno stanje njihovog sina se značajno popravilo.

Tako rodila ideja da nabave mašinu za dubinsko čišćenje i za sebe. Obzirom da je riječ o skupoj opremi, morali su pronaći način kako da navedenu mašinu kupe. U tom periodu se u organizaciji Intera tehnološkog parka Mostar organizovala Start Up akademija, oboje su se prijavili na akdemiju i stekli neophodna znanja o pokretanju biznisa.

 Poslije završene akademije supružnici su krenuli u realizaciju projekta.  Nabavili su potrebnu opremu, podijelili zadatke, i posao je mogao da krene. Obzirom da je od samog početka posao krenuo dobro uskoro je uslijedila registracija biznisa, obim posla se svakodnevno širio te se javila i potreba da zaposle i radnike.

Danas AquaClean nudi profesonalno dubinsko čišćenje i pranje tepiha, etisona, namještaja, i madraca sa Hyla GST sistemom koji je među najboljima u svijetu. Pored dubinskog čišćenja pružaju  i uslugu generalnog održavanja sa profesionalnim sredstvima.

Veliko priznanje i dokaz da su izrasli u respektabilan servis za AquaClean su i angažmani velikih kompanija kao što su: Jysk, Best&Team, Ipsa institut, Logosoft, Socijal.net, Universal media, Bihamk i drugi.

Glavni moto AquaClean-a je: Osigurati zdravo i sigurno okruženje za našu i vašu djecu u gradu.

Možete ih kontaktirati putem facebok stranice ili na telefon: 064/407-115-4.

Comment here