Vijesti

Oduzeli Golf vozaču koji državi duguje 7.500 KM (VIDEO)

E, hoće se država obogatiti na Golfu dvici, dobacuje vozač dok vadi stvari iz vozila i predaje ključeve policajcima

Kakanj je godinama važio za industrijski grad, smješten između Visokog i Zenice. Iako broji tek nešto više od 37.000 stanovnika, ni grad cementa i rudara, kako ga mnogi zovu, ne zaobilaze krivična djela. Pripadnici Policijske stanice Kakanj, s kojima je ekipa „Avaza“ boravila proteklog vikenda, imaju posla, u šta smo se i sami uvjerili.

Droga i bokser

Dok nam naši domaćini govore šta imaju u planu raditi, pokazuju nam drogu, bokser i druge predmete pogodne za nanošenje povreda, a koje su oduzeli noć ranije od dvojice mladića. Ne gubimo vrijeme te ulazimo u službeno vozilo i odlazimo na punkt unutar grada. Policajci redom zaustavljaju i kontroliraju vozila. Sve prolazi uredno do zaustavljanja Golfa. Isprva vozač govori da je izgubio vozačku dozvolu. Policajci su vrlo brzo ustanovili da mu je dozvola, zapravo, istekla.

Potom uočavaju da vozilo pokreće plin, a da vozač nema neophodni atest upisan u saobraćajnoj dozvoli. Dok su policajci pisali „čestitku“ vozaču za nenošenje dokumenata te ga namjeravali isključiti iz saobraćaja, s obzirom na to da nema atest za plin, stiže nova nevjerovatna informacija putem radioveze. Vozač je na ime neplaćenih kazni dužan državi ni manje ni više nego 7.500 KM. Očito zbog toga i nije mogao izvaditi novu vozačku dozvolu.

Situacija se mijenja za 360 stepeni te mu policajci poručuju da će mu biti oduzeto vozilo.

– E, hoće se država obogatiti na Golfu dvici – dobacuje vozač dok vadi stvari iz vozila i predaje ključeve policajcima.

Nakon što je negodujući potpisao neophodne papire, pješice je morao nastaviti put. Policajci su pozvali šlep-službu BIHAMK-a te je vozilo završilo ispred PS Kakanj. Naši domaćini otkrivaju nam da ovaj vozač nije neslavni rekorder njihove stanice. Nedavno su, naime, oduzeli automobil vozaču koji je imao dug veći od 17.000 KM.

Detaljan pregled

Mijenjamo lokaciju te odlazimo na izlaz iz centra Kaknja. Policajci su na desetine vozača i putnika detaljno češljali. Jedan od vozača je i alkotestiran, ali je aparat pokazao tri nule.

Smiješne situacije

Bilo je i smiješnih situacija. Tako je jednom vozaču, iako mu je policajac jasno rekao da osigura vozilo i izađe, krenuo automobil. Sreća, policajci su ga na vrijeme upozorili.

Nedugo poslije jedna dama je, nakon kontrole, malo zakačila policijski čunj.

AVAZ.ba

Comment here