PolitikaVijesti

OO DF Kiseljak: “Predizborna kampanja i „vlast“ koja obilazi narod samo pred izbore”

Općinski odbor Demokratske fronte Kiseljak je na svojoj službenoj stranici objavio objavu koju u cjelosti prenosimo:

Godina 2020. će ostati zabilježena kao godina u kojoj je pod posebnim uslovima održana predizborna kampanja i sami izbori. Trenutno imamo veoma tešku epidemiološku situaciju zbog virusa covid-19, ali to vlast ne interesuje jer su oni imuni na bilo koji virus kada je u pitanju prikupljanje glasova.

Do te mjere su neodgovorni da organizuju tribine i javna okupljanja nemareći za činjenicu da svakim danom umire sve više i više ljudi i da se broj oboljelih od virusa covid-19 povećava.

Boli i činjenica da vlast ne pravi sistem koji bi svakom građaninu osigurao normalan život, posao, zdravstveni sistem, putnu infrastrukturu, a posebno boli što sadašnja vlast ne pravi sistem koji će svakom građaninu osigurati osnovna ljudska prava.

Sadašnja vlast pravi sistem u kojem moraš biti u partiji da bi bio na nekoj poziciji, da bi se zaposlio, da bi dobio put do kuće, da bi dobio pitku vodu, da bi mogao zapošljavati svoju braću, sestre, žene i rođake.

Sadašnja vlast pravi sitem u kojem svako može završiti fakultet i biti zaposlen.

Sadašnja vlast pravi sistem u kojem je cilj osnovati što više udruženja koja su politička i služe isključivo promociji stranke.

Sadašnja vlast ne shvata da pravi pogrešan sistem i da će taj isti sistem koštati sve nas. Taj sistem nije dugotrajan, on uništava i ono malo dobrog što ima. Jadna je vlast koja obilazi narod samo pred izbore, a teško se narodu koji to ne shvati.    

Kiseljak, 26.10.2020. godine

OO DF KISELJAK

Comment here