Savjeti

Ovako izgleda idealno radno okruženje

Ono što je zaista bitno kod poduzetništva je stvoriti za zaposlenika radno mjesto na kojem će se osjećati zadovoljno, cijenjeno i aktivno.

Kako piše Fastcompany.com, prošlogodišnji Glassdoorov izbor Najboljih kompanija za rad uključuje organizacije raznih industrija, a ovo je pet faktora koji su zajedničke većini tih kompanija:

1. Ljudi su bitni
Najuspješniji poduzetnici znaju da će kvalitetnim radnicima privući druge kvalitetne radnike, ali i korisnike. Oni stoga drže visoke standarde zapošljavanja – za poslove angažiraju najbolje ljude, a upravo njih dovoljno motiviraju kako bi ostali u tvrtki.

2. Zaposlenike se sluša
Od zaposlenika treba tražiti ideje i savjete kako bi se i oni osjećali ključni u donošenju važnih odluka. Također, bitno je radnike pitati imaju li sve što im je potrebno za ostanak u tvrtki, a naravno da treba i razgovarati o problemima i rješavati ih.

3. Unapređivanje radnika
Osim što poduzetnik i sama kompanija trebaju težiti ka napretku, ista je situacija i s radnicima. Kako zaposlenici ne bi stagnirali u karijeri, tvrtka ih treba slati na poslovne treninge, izobrazbe i radionice da nauče nove stvari, ali i utvrde stare.

4. Snažno vodstvo
Najbolji poslodavci za vođe u kompaniji postavili su ljude koji su dostupni zaposlenicima, a svoju organizaciju vode s vrlo jasnim smjerom rasta. Zadtak vođe je donijeti pravu odluku u pravo vrijeme, te zaslužiti poštovanje zaposlenika čak i ako im odluka i nije draga.

5. Zaposlenici su cijenjeni
Za radnike je potrebno koristiti pogodnosti i održavati prijateljsku atmosferu kako bi se osjećali dobro na radnom mjestu. Postoje mnogo načina za to, a za početak neka to bude iskreno “hvala”.

Comment here