LifestyleTehnologija

Ovih novih 8 igara će te morati zaigrati u februaru

Nova 2020. godina već je ušla u svoj drugi mjesec. I u februaru, baš kao što je to bio slučaj i proteklog mjeseca, spremaju nam se neki vrlo dobri naslovi koje ćemo željeti zaigrati! U moru naslova koji izlaze, teško je bilo odabrati one najbolje, smatram da sam u tome uspio.

U 8 igara koje ću spomenuti u nastavku članka sigurno ćete uživati. Tko zna, možda neku od njih dobijete (ili kupite) nekoj dragoj osobi za Valentinovo! No, da ne duljimo previše, prijeđimo na glavnu stvar! 8 odličnih naslova koje ćete morati zaigrati u veljači stižu u nastavku!

The Yakuza Remastered Edition

 • Platforme: PS4
 • Datum izlaska na tržište: 11. februara

Prva igra koja na ovome popisu top 8 igara koje ćemo željeti i morati odigrati ovoga mjeseca zapravo je dotjerano izdanje prijašnjih Yakuza igara. The Yakuza Remastered Editon vizualno je i auditivno dorađena inačica trećeg, četvrtog i petog nastavka The Yakuza igara.

Nova, poboljšana grafika, malo promijenjene skripte igre i sve u svemu dorađenije igre ono su što vas očekuje kod ovog ”remaster” izdanja. Ako ste voljeli Yakuza igre i sve ono što s njima ide, nema razloga da se još jednom ne vratite Kiryu i njegovim prijateljima, koje ćete imati prilike vidjeti u ”novome ruhu” na Playstationu 4. Igra na tržište izlazi za šest dana i prodavat će se po cijeni od oko 60 USD.

Dreams

 • Platforme: PS4
 • Datum izlaska 14. februara

Svatko od nas sanja snove. Neki od njih su lijepi, neki baš i ne. Dreams je igra u kojoj igrač može rekreirati svoje snove na način da ih oblikuje kao lijep, šarenolik i fantastičan san ili u obliku noćne more. Dobro, ne baš, ali nisam bio daleko. Dreams je igra u kojoj vi kao igrač stvarate svoje svjetove.

Nakon što ste te svjetove stvorili, možete ih pokazati drugima na Facebooku ili ih jednostavno učitati u Playstation Network. Možete, ako želite, stvoriti svoju vlastitu verziju Super Marija. Ili nečeg sličnog, Uglavnom, ova neobična, ali svakako zanimljiva igra za PS4 konzole izaći će na tržište taman za Valentinovo; vrijeme kada se vaši snovi (ili noćne more) mogu ostvariti na najbolji način.

Darksiders: Genesis

 • Platforme: PS4, Xbox One i Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 14. februara

Još jedna lijepa (barem u grafičkom smislu) igra izlazi nam točno na Dan zaljubljenih! Radi se o Darksiders: Genesis igri, igri u kojoj vi kao igrač imate priliku sjesti u sedla i postati jedan od dvojice Jahača apokalipse (možete biti Glad ili Rat, odnosno War ili Strife).

Glad je specijaliziran za blisku borbu, dok je Rat specijaliziran za borbe s oružjima. Slično kao i kod proteklih igara iz serijala, Darksiders: Genesis pružit će vam mnoštvo novih skillova, oružja, lokacija, neprijatelja i zanimljivu, iako neobičnu priču u kojoj će, vjerujem znati uživati svi ljubitelji akcijskih igara.

Street Fighter V: Champion Edition

 • Platforme: Windows računala i PS4
 • Datum izlaska: 14. februara

Peti nastavak Street Fighter tučnjava pod nazivom Street Fighter V: Champion Edition uskoro izlazi na tržište. Budući da se radi o ”Champion Edition” izdanju, ovaj nastavak Street Fightera donijet će nam ogroman roster igrača, neke promjene u samom gameplayu igre, sve DLC-ove koji su već bili pušteni u prodaju i veliku većinu kostima iz tih DLC-ova.

Ako ste željeli igrati peti nastavak Uličnog borca, Valentinovo je pravo vrijeme za to. Postoji li bolji Dan zaljubljenih od toga da ga provedete u kući zajedno sa dragom osobom, mlateći jedno drugo u Street Fighteru? I ja mislim!

Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle

 • Platforme: PS4, Xbox One
 • Datum izlaska: 18. februara

Street Fighter V: Champion Edition nije jedina ”Platinum” igra koja nam se sprema ovaj mjesec. Osim nje, tu je i Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle. Što nam to sve dobroga donosi deseta godišnjica Bayonette i njezinih avantura?

Osim non-stop ultra-brze akcije, ovo izdanje igre donijet će nam i poboljšane vizualne efekte te mogućnost stavljanja na 4K rezolucije. Ako dosad niste imali prilike odigrati niti jedan od Bayonetta nastavaka, sada je pravo vrijeme za to! Jedna od najbržih i najfluidnijih akcijskih pucačina iz trećeg lica ponovno se vraća na tržište i to u ”remaster” obliku.

Devil May Cry 3: Special Edition

 • Platforme: Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 20. februara

Treći nastavak Devil May Cry igre smatran je, po mišljenjima mnogih ljubitelja serijala, jednim od najboljih, ako ne i najboljim nastavkom. Ono što je ”dvojka” zeznula ”trojka” je popravila i otišla barem dva koraka naprijed!

U trećem nastavku imali smo prilike igrati s mladom verzijom glavnog lika Dantea, dobili smo malo detaljniji uvid u njegovu prošlost i priču, ali dobili smo i jednu sasvim novu priču s nekim novim i nekim starim likovima. Kasnije smo mogli zaigrati i s njegovim bratom Vergilom, koji ima vlastita oružja i stilove borbe, što je samo dodatno doprinijelo samoj dugotrajnosti i igrivosti.

Dobra vijest stiže za  sve one koji posjeduju Nintendovu Switch konzolu. Naime, 20. veljače reizdanje trećeg nastavka Devil May Cry izlazi na Nintendo Switch konzolu! Neki će reći napokon, no bolje ikad nego nikad. Sve u svemu, ako imate Nintendo Switch i želite odigrati jednu dobru staru igru u novome ruhu, DMC3 Special Edition igra je koju ćete željeti odigrati.

Mega Man Zero/XZ Legacy Collection

 • Platforme: Windows računala, Xbox One, PS4, Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 25. februara

Za sve one gladne i žedne 2D ”side-scrolling” akcijskih igara tu je još jedan nastavak ultra-mega-popularnog Mega Man-a! Capcom krajem ovog mjeseca na tržište planira izbaciti Mega Man Zero/XZ Legacy Collection, odnosno naslove koji su u prošlosti bili dostupni samo za portabilne sustave, a koji će sada biti dostupni za sve ”nove” konzole. Nešto što nikako ne biste smjeli propustiti!

Samurai Shodown

 • Platforme: Nintendo Switch
 • Datum izlaska: 25. februara

Prošlogodišnji ”remake” Samurai Shodown pokazao je na najbolji način sve ono zbog čega smo voljeli i igrali ovu i ovakve igre. Nova igra zapravo nije bila nova; samo je dobila ”novi sloj” grafike i zvučnih efekata.

No, ponekad je i to dovoljno da dobijete dobru igru, samo napravite reizdanje nečega za što znate da valja i da će se igrati. Prošle godine u tome su mogli uživati igrači sa Playstationa, Xbox-a, Googleove Stadije i Arcade sustava, ove će u tome moći uživati i igrači koji posjeduju Nintendo Switch!

Piše: Z.K.

Izvor: pcchip.hr

Comment here