Magazin

Pet najpopularnih youtubera u BiH

YouTube je popularna mrežna usluga za razmjenu videozapisa na kojoj korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati videozapise.YouTube zajednica u BiH je u posljednjih nekoliko godina u ogromnom porastu, popularnost koju pojedini autori imaju mjeri se i stotinama hiljada pretplatnika.

Navest ćemo neke od najpopularnijih.

1.Amir Hadžić bosanski je youtuber koji svojim videima redovno nasmijava Balkan. On trenutno ima 381 hiljadu pretplatnika na svom kanalu.Priča o najrazličitijim temama u društvu, odnosno najvećim problemima u društvu, kao što su socijalni status, odnosi u braku itd. Amir se bavi i humanitarnim radom, te se mnogo puta do sad istakao brzim i efikasnim akcijama priupljanja novca za oboljele.Dosada je snimio i objavio 205 videozapisa a njegov najpopularniji video je “Legla plata”.

2. Namik Nuni Đulić je popularni visočki youtuber i muzičar, koji je nedavno snimio  i svoju prvu pjesmu, koja je nakon samo nekoliko dana postala veliki hit na društvenim mrežama.Trenutno na svom Youtube profilu ima 290 hiljada pretplatnika.

3.Nedim Lepić je bosanskohercegovački youtuber gejmer vloger i infuenser čijuYoutube kanal prati 441 hiljadu ljudi. Rođen je u Visokom a trenutno živi i radi u Sarajevu.

4. U Bosni i Hercegovini malo ko da nije čuo za popularnog YouTubera Omču, odnosno Omera Nadarevića, čija je slava prešla i preko granica BiH. On na svom YouTube kanalu ima oko 650 hiljada pretplatnika.

5. Amel Družanović je bosanskohercegovački youtuber i influenser čiji kanal „Meca“ redovno prati oko 623 hiljade korisnika YouTube platforme. Rođen je 14. maja 1994. godine u Zagrebu, ali trenutno živi u Cazinu. Sa snimanjem je počeo 2011. godine.

Muhamed Ganija

Comment here