HranaRecepti

Pileće šnicle u sosu, gotove za tren

Piletina u sosu

Sastojci:

600-800 gr pilećih prsa
crveni luk
ulje, kašika brašna
bijeli luk
malo aleve paprike
so, biber, peršun

Priprema:

Isijecite pileća prsa za šnicle (presijecite ih, po dužini) i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi.

Prepržite šnicle, po par minuta sa svake strane, i izvadite ih na tanjir.

Luk isjeckajte nasitno i prepržite ga na ulju na kojem ste prižili šnicle – prethodno smanjite temperaturu. Kad luk postane “staklast”, dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.

Kad provri, dodajte bijeli luk i vratite šnicle u sos, te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte 20-ak minuta, s povremenim miješanjem. Pet minuta prije kraja dodajte peršun i to je to!

Kao prilog, možete pripremiti pire krompir, možete skuhati i “zeleno” povrće, pa ga izmiksati s mileramom i malo mlijeka te jednim čehnom bijelog luka, pa napraviti malo drugačiji pire (preukusno je, vjerujte nam.

Prijatno!

Comment here